Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Chirurg ontvangt Comenius Senior Fellowship 2023 voor onderwijs vlogs

1 juni 2023
Susanne van der Velde, oncologisch chirurg en tevens de coschap coördinator heelkunde VU, heeft een Comenius Senior Fellow subsidie toegewezen gekregen, nadat ze zeer recent ook is benoemd tot Principal Educator van het AmsterdamUMC. Hiermee kan ze haar project, het maken van interactieve vlogs voor klinisch onderwijs verder uitrollen.

Het Comeniusprogramma van de NRO (Nationaal Regieorgaan OnderwijsOnderzoek) draagt bij aan de vernieuwing en verbetering van het hoger onderwijs in Nederland. De beurzen, waar elke docent in het hoger en universitair onderwijs zich voor kan aanmelden, stellen onderwijsprofessionals in staat om hun ideeën voor onderwijsvernieuwing in de praktijk te brengen. Susanne kan met de beurs verder met haar onderwijsvernieuwing: het maken van vlogs over de hele patientenreis voor een breed scala aan ziektes.

Interactieve vlogs zijn onderwijsfilmpjes waarin je de dokter volgt in haar kielzog met haar dagelijkse werkzaamheden, zoals een coassistent dat doet tijdens zijn coschappen. Doordat ziekenhuizen steeds gespecialiseerder worden en niet meer alle zorg wordt aangeboden op elke plek, missen de dokters in opleiding steeds vaker ervaring met bepaalde ziektebeelden en processen. Door ze een breed aanbod van interactieve vlogs aan te bieden, kunnen ze zelf missende ziektebeelden of processen toch digitaal bestuderen op een manier die het dichtst bij de praktijk komt, namelijk met levendige filmpjes van echte dokters in hun werk met patiënten. Susanne hoopt vlogs te kunnen gaan opnemen met artsen in alle vakgebieden.

Kijk hier voor een impressie
https://www.vumc.nl/nieuws/nieuwsdetail/oncologisch-chirurg-vlogt-klinisch-trainingsonderwijs-en-coschappen.htm

https://vu.nl/nl/nieuws/2022/in-vlogs-de-chirurg-volgen

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6949654276814086144?utm_source=share&utm_medium=member_desktop