Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Alumni halen tijdens Déjà VU samen herinneringen op aan hun studietijd

28 juni 2023
Het was een knallend feest, het Déjà VU Festival dat op 15 juni plaatsvond. Tussen de flitscolleges en de muzikale optredens door werd er in Grand Café The Basket op de VU Campus ook flink bijgekletst. Alumni konden hier hun vakgenoten en oud-studiegenoten ontmoeten bij alumniborrels van hun oude faculteit.

De borrels zorgden voor een feest van herkenning. Alumni haalden samen herinneringen op aan hun studietijd en vertelden elkaar uitgebreid over de verschillende paden die ze na hun studie hebben bewandeld. Dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Puck en Dewi, die allebei in 2018 afstudeerden bij Klassieke Talen, vonden het erg gezellig. ‘Vorig jaar waren we er ook, en toen was het superleuk,’ lichtten ze toe. ‘Je voelt je echt weer een beetje student. Nou, daar komen we ook voor!’ Rob, die Engels studeerde, vond de alumniborrel een fijne manier om ‘feeling’ te houden met de VU Amsterdam. ‘We rijden vaak langs het gebouw. Dan zeg ik altijd tegen mijn vrouw: “Kijk, daar studeerde ik!” Het is leuk om haar nu eens mee te nemen.’

Ruard Ganzevoort, decaan van de Faculteit Religie en Theologie, vond de alumniborrels zeer geslaagd. ‘Het is heel leuk om mensen terug te zien. Dan kun je een praatje maken, en horen wat mensen meenemen van hun studie.’ De context van het Déjà VU Festival vond Ganzevoort goed werken. ‘Als je zo’n alumniborrel inbedt in een feestje waarin ook de VU-gemeenschap kan groeien, met huidige en oud-studenten bij elkaar, dan is dat iets heel moois.’

Naast het Déjà VU Festival organiseert de VU regelmatig alumnibijeenkomsten voor verschillende studies en faculteiten. Ben jij er ook bij, volgende keer? Schrijf je in voor de alumninieuwsbrief om op de hoogte te blijven.