Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Hoe vind je een goede coach? ‘De prijs zegt vaak niets'

22 februari 2022
Lees het interview met o.a. hoogleraar Yvonne Burger in de Volkskrant: Hoe vind je een goede coach? 'De prijs zegt vaak niets over de kwaliteit'.

Opruimcoach, burn-outcoach, wandelcoach, loopbaancoach of leiderschapscoach: voor wie met zichzelf aan de slag wil gaan, is het aanbod enorm. Hoe vind je een kundige coach? Acht zaken waar je op moet letten.

Heeft de coach een gedegen opleiding?

‘Coach is geen beschermd beroep. Iedereen mag zichzelf coach noemen en dat brengt risico’s met zich mee’, zegt Yvonne Burger, die als hoogleraar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam onderzoek doet naar de effecten van coaching en daar ook coaches opleidt. Kies daarom iemand met een opleiding op hbo- of universitair niveau, raadt Burger aan, ‘en dus niet een coach die slechts een tweedaagse training heeft gedaan’. Tijdens deze opleidingen wordt er theoretische en praktische kennis opgedaan die coaches nodig hebben om in te schatten of zij iemand kunnen helpen. ‘Als iemand tegen een burn-out aanzit, dan moet je als coach geen confronterende aanpak hanteren, maar juist ondersteuning bieden.’

Is de coach lid van een beroepsvereniging?

Als consument is het soms lastig te zien of een coach een gedegen studie heeft afgerond of slechts een flut workshop.

Lees verder op Volkskrant.nl

Bron: Volkskrant
Auteur: Anna van den Breemer

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Contactpersoon

Lisette Tepe