Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU ART SCIENCE gallery opent met expositie 0 Starting From Zero

11 november 2021
De VU ART SCIENCE gallery opende op donderdag 11 november 2021 haar deuren met de expositie 0 Starting From Zero. De tentoonstelling belicht het belang van het getal 0 vandaag de dag. Naast de VU ART SCIENCE gallery zijn nu ook Griffioen (theater, cursussen) en filmtheater Rialto VU te vinden op de Campus van de Vrije Universiteit Amsterdam aan de Zuidas.

De nieuwe gallery richt zich op de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap. Als brede universiteit stimuleert de VU het uitwisselen van multidisciplinaire kennis om bij te dragen aan oplossingen voor actuele vraagstukken in onze samenleving. Dat is urgent want de complexe problematiek uit deze tijd vraagt om radicale concepten, zoals het getal 0, waarmee we conventionele patronen kunnen doorbreken en nieuwe wegen inslaan.

Kantelende wereldbeelden

Veel meer dan elk ander getal kent de nul diverse implicaties en betekenissen. Vanaf zijn oorsprong tot de huidige tijd leidt het gebruik ervan tot kantelende wereldbeelden. In het Westen verzette men zich in tegenstelling tot het Oosten lang tegen de associaties met het niets. Vandaag de dag heeft de nul een prominente plek in systemen die onze werkelijkheid registreren en bepalen, zoals het binaire stelsel, de moderne wis- en natuurkunde, en taal.

Hoewel we dagelijks met het getal 0 te maken hebben, is het tegelijkertijd een totaal onzichtbaar en ongrijpbaar concept. In de expositie 0 Starting From Zero maken de kunstwerken van Jennifer Tee, Jan Robert Leegte, Evelina Domnitch & Dmitry Gelfand en Nicky Assmann verschillende aspecten van het getal 0 zichtbaar. In korte video's reflecteren diverse wetenschappers op de kunstwerken.

Partners

De VU ART SCIENCE gallery werkt voor deze tentoonstelling samen met Studiotopia, The Zero Project, CLUE+, en Kunstlicht.

De gallery is open van dinsdag t/m zaterdag tussen 12 en 18 uur. De gallery host vertelt je graag meer over de expositie en de kunstwerken.

VU ART SCIENCE gallery

artsciencegallery@vu.nl

VU ART SCIENCE gallery
Nieuwe Universiteitsgebouw
De Boelelaan 1111
1081HV Amsterdam

Contactpersoon

Wende Wallert - Conservator Kunst Vrije Universiteit Amsterdam