Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

FSW Onderwijsprijs

Laatst gewijzigd op 22 september 2021
De onderwijsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een uitmuntende senior- en junior-docent.

De onderwijsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een uitmuntende senior- en junior-docent. Deze docenten zetten zich naast hun eigen onderwijs ook in voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in bredere zin; op de faculteit en/of VU-breed. Studenten, opleidingscommissies (OLC), en de FSW-studentenraad wijzen gezamenlijk een winnaar aan. De feestelijke uitreiking vindt plaats tijdens het zomerfeest op 30 juni. De winnaars van de onderwijsprijs mogen zichzelf een jaar lang de beste docent van de faculteit noemen en worden ook genomineerd voor de VU-brede ‘Docent van het jaar’-prijs. Tijdens het zomerfeest wordt naast de docent van het jaar ook de StudenTalentPrijs uitgereikt aan de meest studentvolle en betrokken student van het jaar.

Genomineerden Onderwijsprijs 2015-2016

Senior- docent-genomineerden:
Jolien Arendsen (CW) 
Carel Roessingh (ORG) 

Junior- docent-genomineerden:
Naná de Graaff (B&P) 
Jasmijn Slootjes (SOC) 
Mijke de Waardt (CAO) 

StudentTalentPrijs-genomineerden:
Vera Dekkers (CW) 
Nynke van Dijck en Marie-Lisa Linne (SCA) 
Joep van Gelder (BCO) 
Rainier Kruijsheer (B&O) 
Roos Lankhorst (POL) 
Rebekah Simmons (POL & CAO) 

Geert de Vries winnaar FSW Onderwijsprijs 2014-2015

Geert de Vries (Sociologie) won de Senior-Docentonderwijsprijs 2015. De jury noemde hem “een docent van klassieke snit” die studenten begeleidt in hun proces, en iedereen weet te boeien. Bovendien benadert hij studenten nooit bevoogdend, maar altijd als gelijkwaardige volwassenen. Geert neemt volgend jaar afscheid van de faculteit. 

De Junior-Docentonderwijsprijs ging naar Menno Soentken (Politicologie). In zijn duidelijke en gestructureerde colleges slaat hij steeds de brug tussen theorie en praktijk, aldus het juryrapport. Helaas kon Menno niet bij de uitreiking aanwezig zijn. 

B&O-student Jip Bartels kreeg de StudenTalentprijs omdat hij zijn academische activiteiten combineert met het (prof)voetbal, het werk als studievoorlichter én het Honoursprogramma.