Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontdek de Sustainability Fair! 10 oktober 2024 11:00 - 14:00

Wil jij de natuur een hand je helpen? Kom naar de Sustainable Market Fair tijdens Dag van de Duurzaamheid 2024!

Benieuwd naar duurzame opties voor jouw kledingkast? En steek jij graag de handen uit de mouwen om een zee van bloemen te creëren? Kom naar de Sustainable Market Fair tijdens Dag van de Duurzaamheid 2024: shop de leukste duurzame items en doe mee aan de workshops!

De market fair begint om 11:00 uur in het Hoofdgebouw (begane grond) en blijft open tot 14:00 uur. Aanmelden is niet nodig - je kunt gewoon binnenlopen. Iedereen is welkom!

Welke kramen kun je vinden op de Sustainability Fair? 

  • Drink een kop thee met de Green Office

Sinds 2014 is de missie van Green Office VU om een substantiële en duurzame impact te maken door invloed uit te oefenen op en samen te werken met de Vrije Universiteit Amsterdam, haar community en partners. Kom langs voor thee en (vegan) taart om 10 jaar Green Office aan de VU te vieren! Denk met ons mee over hoe de komende 10 jaar van duurzaamheid eruit zullen zien.

  • Yesteryears

Yesteryears verspreidt een passie voor vintage kleding, accessoires en duurzaamheid. Onze pop-up heeft op veel bekende festivals & evenementen gestaan. Up next, een complete markt op de VU! We nemen vintage juweeltjes en accessoires mee en er is zelfs een lokale kunstenares die je aankoop nog leuker kan maken! Zij zal de coolste ontwerpen meebrengen om uit te kiezen. We hopen je daar te zien!

  • NEWconnective

NEWConnective is het VU-platform voor grote vragen; of het nu vragen rondom identiteit, rouw of existentie zijn. Duurzaamheid en klimaat zijn onderdeel van deze vragen; zo houden we ons bijvoorbeeld bezig met klimaatangst en -gevoelens. Kom langs bij onze stand en leer ons en onze evenementen kennen!

  • VU Sportcentrum

Doe mee aan een 5 minuten durende Body-Mind Rese; ontspanning voor je brein en activering van je lichaam. Een mooie break van je werk- of studiedag!

  • Green Travel Grant Stand

Bij de stand van VU Green Travel Grant hoor je meer over hoe International Office VU studenten ondersteunt bij duurzaam reizen. Ben je van plan om naar het buitenland te gaan voor een exchange semester en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of wil je gewoon meer weten over wat we doen en hoe we studenten ondersteunen om de trein boven het vliegtuig te verkiezen? Kom langs voor een praatje en meer informatie. 

Workshops
Ook zijn er een aantal leuke workshops waar je aan mee kunt doen. De workshops vinden van 11:00 uur tot 14:00 uur plaats. Je kunt gewoon langslopen om te kijken of je mee kunt doen. 

  • 'Painting with Plants' - Let nature color your life.

Al duizenden jaren schilderen mensen met planten en aarde om natuurlijke kleuren vast te leggen. Veel van deze kennis is verloren gegaan door het gebruik van synthetische pigmenten en chemicaliën. In deze workshop gaan we terug naar de basis en gebruiken we kleuren uit planten zoals je ze hier op de VU vindt. Deze kleuren herken je vaak meteen en roepen een natuurlijke band op. Met behulp van tie-dye en shibori technieken maak je een groot of klein stuk natuurlijk geverfde stof dat je mee naar huis kunt nemen.

  • Guerrilla Gardners

 Ontketen je innerlijke guerrilla gardener met onze Seed Bomb Workshop! Stroop je mouwen op en maak je handen vuil terwijl je je eigen zaadbommen maakt - ontworpen om uitbarstingen van bloemen naar vergeten plekken te brengen. Kies uit een verscheidenheid aan unieke zaden en ontdek hoe je kunt helpen je buurt groener te maken. Deze praktische workshop is een leuke en creatieve manier om een verschil te maken in jouw gemeenschap. Doe mee en help schoonheid en biodiversiteit te verspreiden!

  • Origami met oude boeken

Kom naar deze speciale editie van het Bookish Craft Collective, een samenwerking tussen de VU Universiteitsbibliotheek en het Student Wellbeing Point. Samen gaan we knutselen en nieuwe creaties maken van oude bibliotheekboeken. Tot dan!

Programma

Tijd: 11:00 - 14:00
Plaats: centrale hal Hoofdgebouw

Over Ontdek de Sustainability Fair!

Startdatum

  • 10 oktober 2024

Tijd

  • 11:00 - 14:00

Locatie

  • VU Hoofdgebouw

Adres

  • De Boelelaan 1105
  • 1081 HV Amsterdam

Georganiseerd door

  • Sustainability Office VU, Green Office VU en Amsterdam Sustainability Institute

Direct naar

Onderzoek Research and Impact Support Portal Universiteitsbibliotheek Persvoorlichting VU

Studie

Onderwijs Studiegids Canvas Studentenbalie

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Over ons Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam