Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Verbinding maakt verschil
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Promotie S.N. Mendoza Farías 30 januari 2024 13:45 - 15:15

Delen
Metabolic modeling of microorganisms and dynamics of microbial communities in the food industry

Yoghurt op maat gemaakt

Biotechnoloog Sebastián Mendoza ontwikkelde een wiskundig model voor een van de bacteriën waarmee yoghurt vaak wordt gemaakt. Hiermee kan yoghurtproductie worden verbeterd.

Om van melk yoghurt te maken worden twee soorten bacteriën vaak gebruikt: lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus en streptococcus thermophilus. De metabolische acitiviteit van deze bacteriën bepaalt de smaak van de yoghurt.

Voor een van de veelgebruikte bacteriën, de lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, was er nog geen wiskundig model beschikbaar om die metabolische activiteit systematisch te onderzoeken. Mendoza ontwikkelde daarom een model. Dit model laat de metabolische eigenschappen zien waarmee de bacterie kan floreren in de eiwitrijke omgeving van melk. 

Met Mendoza's onderzoek begrijpen we beter hoe de bacterie zich gedraagt bij het produceren van yoghurt. Met behulp van het model kunnen producenten in de toekomst verschillende soorten yoghurt ontwerpen op computers voordat ze tests doen in een laboratorium Dit opent mogelijkheden voor een preciezere en geoptimaliseerde ontwikkeling van yoghurtproducten. 

Meer informatie over het proefschrift

Programma

Verdediging van de dissertatie door S.N. Mendoza Farías

Promotie Faculteit der Bètawetenschappen

Promotor:

  • prof.dr. B. Teusink

Copromotoren:

  • dr. D. Molenaar
  • dr. A. Zeidan

De promotie is online te volgen.

Over Promotie S.N. Mendoza Farías

Startdatum

  • 30 januari 2024

Tijd

  • 13:45 - 15:15

Locatie

  • Online bijeenkomst

Volg de promotie online

Ga naar de livestream

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam