Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Promotie L.M. Calhoun 5 februari 2024 13:45 - 15:15

Contraceptive use and method choice among young people in sub-Saharan Africa: are we meeting their reproductive health needs?

Anticonceptiegebruik in Afrika: jongeren weten heel goed wat ze willen

Uit het onderzoek van gezondheidswetenschapper Lisa Calhoun blijkt dat jongeren (15-24 jaar) in Ethiopië, Kenia en Niger vaak al weten welke anticonceptiemethode ze willen gebruiken voordat ze hulp zoeken. Toch is er nog een kloof in de toegang tot- en het gebruik van vrijwillige anticonceptie. 

Invloed van anderen
Calhoun onderzocht de belemmeringen en beïnvloedende factoren die adolescenten ondervinden om toegang te krijgen tot de anticonceptiemethode van hun keuze en het gebruik hiervan. De besluitvorming en de methode die ze kiezen worden beïnvloed door verschillende factoren aan de vraag- en aanbodzijde. Zo hebben niet alleen leeftijdsgenoten invloed maar speelt ook informatie van anderen en de media een rol. 

De jongeren hebben vooraf bepaalde verwachtingen over het bezoek aan de faciliteit wat mede bepaalt of ze wel of niet tevreden zijn over hun bezoek. "Dit benadrukt dat er gezocht moet worden naar mogelijkheden buiten de gezondheidszorg om informatie te verstrekken over anticonceptieopties zodat jongeren een weloverwogen keuze kunnen maken. Verder toont het onderzoek aan dat meer informatie tijdens de zwangerschap en na de bevalling belangrijk is voor de besluitvorming over anticonceptie en het gebruik hiervan," aldus Calhoun.

Meer informatie over het proefschrift

Programma

Verdediging van de dissertatie door L.M. Calhoun

Promotie Faculteit der Bètawetenschappen

Promotor:

  • prof.dr. T.H. van den Akker

Copromotoren:

  • dr. T. Delvaux
  • prof. L. Benova

De promotie is online te volgen.

Over Promotie L.M. Calhoun

Startdatum

  • 5 februari 2024

Tijd

  • 13:45 - 15:15

Locatie

  • Online bijeenkomst

Volg de promotie online

Ga naar de livestream
Lisa Calhoun