Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

OSCAwards 2024: 10 Amsterdamse onderzoekers ontvangen een prijs 10 juni 2024 15:00 - 19:00

Vind je een transparante onderzoekscultuur belangrijk? Word je enthousiast van community engagement en wetenschapscommunicatie? Ben je benieuwd welke projecten op dit moment bijdragen aan Open Science? Kom naar de Open Science Community Amsterdam Awards. Het is een manier om de community te ontmoeten en te leren waar Open Science over gaat.

De wetenschap is van iedereen, maar hoe zorgen we dat ook iedereen toegang heeft tot wetenschap? In Amsterdam werken de VU, UvA en HvA binnen de Open Science Community Amsterdam (OSCA) samen om ‘open science’ te bevorderen: een wetenschap die toegankelijk en transparant is.

Open science begon met het delen van data en software door wetenschappers in de exacte domeinen. Tegenwoordig gaat open science over openheid in alle stadia van onderzoek: maatschappelijke dialoog over onderzoeksvragen, transparantie over hypothesen, gedeelde software en materialen, open data, en communicatie over de conclusies die we uit die data trekken. Daarom reikt de OSCA prijzen uit in verschillende categorieën en start het programma met presentaties van niet-academische initiatieven die gebruik maken van open science: de Waag, Archival Consciousness en Pint of Science.

Verschillende wetenschappers, onderzoekers, studenten en docenten pitchen hun projecten en betrokkenheid bij Open Science.

Meer informatie over de OSCAwards 2024.

Over OSCAwards 2024: 10 Amsterdamse onderzoekers ontvangen een prijs

Startdatum

  • 10 juni 2024

Tijd

  • 15:00 - 19:00

Locatie

  • SPUI 25

Adres

  • Spui 25-27
  • 1012 WX Amsterdam

Georganiseerd door

  • Open Science Community Amsterdam

Taal

  • Engels