Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Het terrorismeproces in kunst en tekeningen 12 juli 2024 16:00 - 17:30

Ben jij geïnteresseerd in een unieke combinatie tussen kunst en wetenschap, of heb je affiniteit met de rechtspraak? Dan nodig wij je van harte uit voor de opening van onze tentoonstelling ‘The Courtroom as a Landscape!'

Na het vastleggen van talloze terrorismeprocessen in tekeningen, opent op vrijdag 12 juli om 16:00 uur een bijzondere tentoonstelling in de Rechtbank Rotterdam. Deze informele middag begint met een rondleiding langs de kunstwerken, gevolgd door een gezellige borrel om in gesprek te gaan met de kunstenaars en academici achter dit project. 

De tentoonstelling is een samenwerking tussen kunst en wetenschap, met als doel zichtbaar te maken wat er doorgaans achter gesloten deuren van de rechtbank plaatsvindt. VU-onderzoekers en -studenten bestuderen hoe de rechtbank functioneert als ecosysteem waarin verschillende actoren met elkaar moeten samenwerken om de rechtspraak te laten werken. Door niet alleen het eenzijdige beeld van de rechtbank, zoals vaak in de media gepresenteerd, te tonen, maar een breder beeld van alle actoren in de rechtbank en in rechtszaken, hopen ze bij te dragen aan een meer menselijke en humane benadering van het juridische proces. Net zoals een schilderij slechts een momentopname is van een breder landschap, is een rechtszaak een momentopname van juridische en maatschappelijke vraagstukken. Door dit in kaart te brengen, geven de onderzoekers een inkijkje in de verbondenheid tussen recht en samenleving. 

We hopen je te mogen verwelkomen op 12 juli!

Na de opening blijft de tentoonstelling tot en met eind september te bezoeken in de Rechtbank Rotterdam. 

Aanmelden

Aanmelden voor de opening en rondleiding op 12 juli is verplicht. Dit kan via de knop rechtsboven, of door een mail te sturen naar t.anwar2@vu.nl, machteldaardse@gmail.com of r.talens2@student.vu.nl. Aanmelden voor het bezoeken van de tentoonstelling op een andere dag is niet nodig. 

Deze tentoonstelling wordt mede-gerealiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam, het Amsterdam Fonds voor de Kunst en de Rechtbank Rotterdam. 

Programma

16.00 - Opening tentoonstelling

16.15  -  Begin rondleiding

17.30 - Afsluiting en borrel 

Over Het terrorismeproces in kunst en tekeningen

Startdatum

  • 12 juli 2024

Tijd

  • 16:00 - 17:30

Locatie

  • Rechtbank Rotterdam

Adres

  • Wilhelminaplein 100-125
  • 3072 AK Rotterdam

Georganiseerd door

  • Tasniem Anwar, Machteld Aardse, Robbin Talens

Taal

  • Nederlands