Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Vrouwen aan de top
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

ART SCIENCE dialogue: Plant Effect on Humans 7 maart 2024 16:00 - 18:00

Delen
In de derde ART SCIENCE dialogue in de serie gaan Elspeth Diederix, Bep Schrammeijer en Jolanda Maas in op het belang van het effect van planten op mensen. Planten maken deel uit van ons dagelijks leven, van het zuiveren van de lucht die we inademen tot het levende energiereservoir van de aarde. Naast hun esthetische allure bezitten planten diepgaande helende krachten, die ons leven subtiel beïnvloeden en verbeteren.

Het project Flowerfields van Elspeth Diedrix is het resultaat van een opdracht van Amsterdam UMC. Het project onderzoekt niet alleen de geneeskrachtige aspecten van planten die hebben bijgedragen aan de moderne geneeskunde, maar benadrukt ook hoe hun schoonheid troost kan bieden.

Gezien de effecten op ons welzijn en de toenemende bezorgdheid over onze gezondheidssystemen, hoe kan de waarde van de natuur worden opgenomen in beleid en besluitvorming?

De dialoog wordt gemodereerd door dr. Iris Burgers.

Over de VU ART SCIENCE gallery

Over de VU ART SCIENCE gallery

De VU ART SCIENCE gallery is opgericht om kunst, wetenschap en actualiteit met elkaar te verbinden. Als brede universiteit stimuleert de Vrije Universiteit Amsterdam het uitwisselen van multidisciplinaire kennis om bij te dragen aan oplossingen voor actuele vraagstukken in onze samenleving. Dat is urgent, want de complexe problematiek uit deze tijd vraagt om radicale concepten. De galerie is geopend van dinsdag tot zaterdag van 12 tot 18 uur.

VU ART SCIENCE gallery gezien vanuit het oosten, in de avond gefotografeerd door Gert Jan van Rooij

Over ART SCIENCE dialogue: Plant Effect on Humans

Startdatum

  • 7 maart 2024

Tijd

  • 16:00 - 18:00

Locatie

  • VU ART SCIENCE gallery
  • Nieuwe Universiteitsgebouw

Adres

  • De Boelelaan 1111
  • 1081HV Amsterdam

Georganiseerd door

  • VU ART SCIENCE gallery, Amsterdam Sustainability Institute

Taal

  • Engels

Over de sprekers

Over de sprekers

De kunst van Elspeth Diederix onthult de eindeloze rijkdom van de wereld en viert de schoonheid in de natuur en alledaagse voorwerpen. Diederix werd geboren in Kenia en groeide op in Colombia. Haar werk is sterk beïnvloed door haar vader, geoloog, en haar levenslange fascinatie voor natuur en landschappen. Haar recente focus op haar directe omgeving omvat The Miracle Garden, een unieke bloementuin in het Erasmuspark in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer, geïnitieerd en ontworpen door Elspeth. Het is een uitgebreid kunstproject dat een meer organische en tactiele dimensie in haar werk laat zien, waarmee ze haar zoektocht voortzet om het sublieme in de wereld om ons heen te onthullen.

Dr. Jolanda Maas, gedragswetenschapper, is als senior onderzoeker verbonden aan de afdeling Klinische Psychologie van de VU Amsterdam. Sinds 2005 houdt zij zich bezig met het bestuderen van de therapeutische impact van de natuur op diverse bevolkingsgroepen, waaronder kinderen, studenten, patiënten, verzorgers, mantelzorgers en chronisch zieken.

Dr. Bep Schrammeijer is universitair docent aan het Athena Instituut. Haar promotieonderzoek richtte zich op het meten van functionele kwaliteit van stedelijk groen op zo'n manier dat subjectieve waarden kunnen worden meegenomen. Momenteel doet ze transdisciplinair onderzoek naar mens-natuur interacties en hoe we de transformatie naar een sociaal-ecologisch duurzame toekomst kunnen monitoren en informeren. Ze is ook geïnteresseerd in de integratie van lokale kennis en socio-ecologische kenmerken om landgebruiktransities beter te begrijpen.

Dr. Iris Burgers is architectuurhistoricus en werkt als universitair docent aan de VU Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in architectuurgeschiedenis en -theorie van de 20e eeuw. Haar onderzoek richt zich op de vraag hoe de verbeelding van onze leefomgeving de conceptualisatie, het ontwerp en het gebruik ervan beïnvloedt.

VU ART SCIENCE gallery

artsciencegallery@vu.nl

VU ART SCIENCE gallery
Nieuwe Universiteitsgebouw
De Boelelaan 1111
1081HV Amsterdam

Contactpersoon

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam