Caro Verbeek is kunst- en geurhistoricus, gepromoveerd op de rol van de reuk in 20ste-eeuwse kunst en cultuur. Verbeek heeft geur en de reuk in historische context de afgelopen twintig jaar intensief onderzocht en gepromoot, bijvoorbeeld met haar museale project ‘Op zoek naar verloren geuren’ (2015-2020, i.s.m. Rijksmuseum), met haar Tedx-talk ‘Inhaling the Past – Smelling the Future’ (2016), het geurcultuurprogramma ‘Odorama’ bij Mediamatic (2015-2020) en ‘The Museum of Smells’ (2018) in het Stedelijk Museum. Zij is momenteel conservator bij Kunstmuseum Den Haag en universitair docent Sensory Culture aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2021 publiceerde zij het boek Een kleine cultuurgeschiedenis van de (grote) neus.
Frank Bloem is geurontwerper, kunstenaar en schrijver, en eigenaar van geurlaboratorium The Snifferoo. Voor het kunstcentrum Mediamatic in Amsterdam verzorgt Frank workshops en beheert het AromaLab. Hij schreef het boek Geur: de vergeten sensatie (2022).
Sophie Elpers is onderzoeker etnologie bij het Meertens Instituut in Amsterdam en hoogleraar Immaterieel Erfgoed en Etnologie aan de Universiteit Antwerpen. Haar onderzoek richt zich op immaterieel erfgoeddynamieken, nationaal en internationaal erfgoedbeleid en rurale culturen. Eerder was zij tevens verbonden aan het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland.
Astrid Groot is hoogleraar Populatie en Evolutiebiologie aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek richt zich op de evolutie van geuren in de natuur: hoe draagt de variatie in seksferomonen van nachtvlinders bij aan het ontstaan van nieuwe soorten? In publiekslezingen benadrukt Groot regelmatig de centrale rol van geuren als communicatiemiddel in de natuur. Het Neuswijzer-initiatief is ontloken toen Astrid Groot tijdens een interview voor Vroege Vogels (Radio 1) opperde dat we eigenlijk een geurwoordenboek nodig hebben om onze beperkte kennis over geuren te adresseren. Dat idee werd opgepikt door Marc Wiers Dagnino, waarna andere neuswijzen zich aansloten.
Inger Leemans is hoogleraar Cultuurgeschiedenis aan de VU, interim-directeur van het Meertens Instituut en hoofdonderzoeker van NL-Lab, een onderzoeksgroep over Nederlandse Cultuur en Identiteit (KNAW Humanities Cluster). Haar onderzoek richt zich op vroegmoderne cultuurgeschiedenis (1500-1850), emotie- en geurgeschiedenis, cultureel erfgoed, culturele economie en digitale geesteswetenschappen. Leemans is principal investigator van het EU-project Odeuropa waarin de geschiedenis van geur en Europees geurerfgoed centraal staan. Haar onderzoekswerk kenmerkt door een combinatie van transdisciplinaire innovativiteit en wetenschapscommunicatie.
Garmt Dijksterhuis doet onderzoek naar perceptie van en gedrag rond voeding. Hij heeft een achtergrond in de experimentele psychologie en statistische sensorische data-analyse. Hij werkte samen met de bekende geurpsycholoog Ep Köster. Van 2000 tot 2014 was hij honorary professor in Food Design and Consumer Behaviour aan de Universiteit van Kopenhagen. Hij geeft regelmatig lezingen over dit onderwerp en is auteur van een populair wetenschappelijk boek op dit gebied: Hoe smaakt het? Op dit moment is hij als docent verbonden aan de afdeling Experimentele Psychologie van de Universiteit Utrecht.