Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zeineb Alhakim

Voor Zeineb Alhakim kwam de nieuwe studie Law in Society als geroepen. De studie past namelijk perfect bij haar ambities en ze is dan ook zeer enthousiast over haar eerste jaar.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Ik wist al een tijdje dat ik een studie binnen het recht wilde volgen en was ook op zoek naar een studie die internationaal georiënteerd is, omdat ik later internationaal wil werken. Op het moment dat ik mij wilde inschrijven voor een studie, was er in Nederland helaas nog geen studie die hierop aansloot en besloot toen Rechtsgeleerdheid te doen aan de VU. Halverwege het jaar hoorde ik dat de VU met een nieuwe studie kwam, Law in Society. Law in Society had eigenlijk alles wat ik in een studie zocht, het was internationaal georiënteerd, Engelstalig, kleinschaliger en het is interdisciplinair. Je kijkt niet alleen naar het recht, maar krijgt ook gerelateerde vakken als psychologie en criminologie. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in meer dan alleen het recht, dus voor mij was dat een groot pluspunt.”

Hoe vind je de studie tot nu toe?

“Law in Society is een kleinschalige studie, het contact met medestudenten en docenten is top! Ik heb het gevoel dat we allemaal bevriend zijn, zo hebben we samen meerdere activiteiten gedaan. In het eerste jaar hebben wij bijvoorbeeld het thema ‘diversity’ gehad, dat was erop gericht om iedereen bij elkaar te brengen. We moesten bijvoorbeeld een event organiseren en iedereen nam van zijn of haar geboorteland een gerecht mee. Je leert veel van elkaars culturen, dat vind ik mooi aan Law in Society. Je bent niet alleen op jezelf gefocust, maar juist veel samen bezig. Ook wat betreft de vakken heb ik het heel erg naar mijn zin, ik ben echt geïnteresseerd in de lessen en ze worden ook heel interactief gegeven. Ik heb een goed jaar gehad!”

Wat hoop je na je studie te gaan doen?

“Voordat ik aan Law in Society begon, wilde ik een International Human Rights Lawyer worden. Dit idee staat nog steeds hoog op de lijst, maar nu ik aan deze studie ben begonnen merk ik dat mijn interesse ook wel breder is. Ik ben nog heel erg aan het onderzoeken!

Ik wil ook graag het Civiel Effect halen, dan hou ik mijn opties open. Daarbij wil ik zeker nog een master doen, al sluit ik niet uit dat ik deze buiten Nederland ga doen.”

Wat doe je nog meer naast je studie?

“Dit jaar was ik actief lid van QBDBD, ik was secretaris van de International Student Committee. Hier heb ik specifiek voor gekozen, het past bij Law in Society en ik vond het leuk om Law in Society binnen QBDBD te representeren. Dit was een leuke ervaring!

Ook was ik Student Ambassador van Law in Society, hierbij promootte ik Law in Society en gaf ik presentaties op open dagen en meeloopdagen. Dit wil ik aankomend jaar ook weer doen. Verder heb ik nu wel een bijbaantje, maar deze is nu niet gerelateerd aan mijn studie, maar hier ben ik wel naar op zoek. Ik heb een klein advocatenbureau op het oog dat zich specialiseert in International Law en Human Rights.

Als je interesse hebt in meer dan alleen Recht en het internationale aspect leuk vindt, dan zou ik zeker Law in Society doen. Het is een topstudie en je maakt bovendien de leukste vrienden!”

Zeineb Alhakim