Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU-NT2 Blog van Mariam Schipper, deelnemer aan de NT2-docentenopleiding

Mariam Schipper, NT2-docent: “Ik voel me zekerder als docent NT2 dankzij de solide basis die deze opleiding geeft.”

Mijn naam is Mariam Schipper en ik werk momenteel als interieurstylist én als NT2-tutor voor expats. Oorspronkelijk was ik werkzaam in het basisonderwijs, wat ik een aantal jaren combineerde met een baan in de interieurbranche voor een bedrijf dat voor schoolgebouwen ontwerpt. De klik met onderwijs is er altijd al geweest! En taal heeft mij mijn hele leven sterk aangetrokken. Als kind verslond ik al boeken en lezen, schrijven en andere talen leren vind ik het leukste wat er is. Daardoor ben ik aan de slag gegaan als NT2-tutor. Mijn enthousiasme voor het onderwijs was weer gewekt en ik ontdekte dat de VU een goede NT2-docentenopleiding aanbiedt, ook voor mensen met een onderwijsbevoegdheid.  

Tijdens mijn oriëntatie heb ik een online informatiemarkt van VU-NT2 bezocht en de informatiebrochure gelezen, zodat ik wist wat ik kon verwachten qua tijdsbesteding aan opdrachten, stage-uren, workshops en begeleidingsbijeenkomsten. Eind januari ben ik met de opleiding gestart. Het is ontzettend leuk om met een mix aan mensen uit verschillende soorten onderwijs samen te werken en ervaringen te delen over dit vakgebied. 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik, toen ik nog als onderwijzeres werkte, weleens workshops bijwoonde waarbij ik mijn aandacht verloor door de structuur, of doordat de inhoud me al bekend was. De workshops die ik nu volg zijn praktisch en afwisselend en de docenten bieden nieuwe, concrete tools aan die je op je stage of werk kunt toepassen. Naast deze vakinhoudelijke scholing word je tijdens de opleiding ook goed begeleid.  

Wat ook heel belangrijk is: alle workshops worden door enthousiaste en energieke docenten gegeven. Hierdoor krijg je zelf zin om meteen aan de slag te gaan en actie te ondernemen. Dankzij deze opleiding ben ik me daarvan veel bewuster geworden en ik probeer deze energie nu ook tijdens mijn stages en mijn werk over te brengen. Om de cursisten te motiveren en te laten delen in hoe leuk het is om (Nederlands) te leren. Ik ben pas begonnen, maar ik weet zeker dat als alles goed gaat en ik ooit een certificaat op zak heb, ik me zekerder ga voelen als docent Nederlands als tweede taal, dankzij de solide basis die deze opleiding geeft.  

“Ik voel me zekerder als docent NT2 dankzij de solide basis die deze opleiding geeft.”