Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Marjoleine Jansen, Organisatie Ontwikkelaar

alumnus Verandermanagement

“Ik heb voor de opleiding gekozen omdat ik als organisatiecoach een volgende stap wil zetten”

“Ik wilde niet meer alleen in de onderstroom bezig zijn met teams of organisaties, of pas aanschuiven als er verdeeldheid of gedoe is, maar ook daadwerkelijk een verandering op bovenstroom kunnen bewerkstelligen. Voorheen werd ik als coach gevraagd als er al weerstand of gedoe was, soms na een re-organisatie. Ik dacht heel eigenwijs: als ik de organisatieverandering bij aanvang goed of anders inzet en manage, dan ontstaat er minder gedoe. Daarmee bedoel ik dat als ik als veranderkundige in een eerder stadium betrokken word bij de veranderopgave, een teveel aan tegenwerkende dynamiek voorkomen kan worden.”

 

Academische docenten met een been in de praktijk.

“Ik vind de opleiding Verandermanagement aan de VU erg inspirerend door de docenten die binnen de opleiding lesgeven. Zij hebben zelf ook een bedrijf en staan echt met een stevig been in die dagelijkse praktijk. Als student profiteer je van die ervaring van de docenten en dat vind ik heel leerzaam.

De opleiding kan best pittig zijn naast je eigen werk, maar achteraf gezien is het een hele goede keuze geweest om aan de VU de opleiding te volgen. Ik was zelf in de gelukkige omstandigheid dat ik tijdelijk minder werkte en hierdoor veel tijd aan de studie kon besteden, het maximale eruit halen.”

 

Zelfs met 25 jaar werkervaring geeft de opleiding Verandermanagement nieuwe inzichten.

“Wat ik heel prettig vond aan Verandermanagement aan de VU is het samen leren met een diverse groep studenten. In vergelijking met andere instituten minder de nadruk op bestuurs- en beleidsmatig, maar werkend in een breder beroepenveld. Verder vind ik de docenten echte vakmensen die gaan voor goed werk. Ik kan dat wat ik geleerd heb direct in mijn werk toepassen. Door de opleiding kijk ik naar vraagstukken vanuit een ander perspectief wat mijn aanpak heeft veranderd, zelfs na meer dan 25 jaar ervaring en veel andere gevolgde opleidingen als team- en organisatiecoach.

Ik kan de opleiding Verandermanagent zeker aanbevelen. Zelf vind ik een leven lang leren fijn, daar ben je nooit te oud voor. Ik koos er dus voor om op mijn 50ste nog te gaan studeren. De opleiding maakt dat ik wetenschappelijk goed onderlegd raak EN er is veel ruimte voor inbreng van vraagstukken uit je eigen praktijk.”

"Door de opleiding kijk ik naar vraagstukken vanuit een ander perspectief wat mijn aanpak heeft veranderd, zelfs na meer dan 25 jaar ervaring en veel andere gevolgde opleidingen als team- en organisatiecoach.”