Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Kamal Amain, Interim General Manager

Alumnus Verandermanagement

Toen ik te maken kreeg met organisatieveranderingen prikkelde dat mijn behoefte om meer theoretische en wetenschappelijke inzichten op te doen op het gebied van Verandermanagement, daarom heb ik voor deze opleiding gekozen.

Een opleiding waar je echt iets aan hebt

Als organisatieadviseur of interimmanager moet je veel geven. Op een gegeven moment wilde ik ook mijzelf verder ontwikkelen, want met meer zelfkennis kan ik mijn managementtaken en werk beter doen. Deze opleiding is de perfecte manier om hieraan te werken, je verdiept je in jezelf én je doet wetenschappelijke kennis op over het vak Verandermanagement. Met de vergaarde (zelf)kennis word je waardevoller tijdens veranderingstrajecten. Ik ben beter in staat om verandering te leiden omdat ik dingen beter kan plaatsen. Ik maak veel gebruik van de dingen die ik geleerd heb, de opleiding heeft mij zeker geholpen in mijn werk als veranderaar.

In mijn werk pas ik de geleerde theorie, maar ook de perspectieven en visie op organisatieontwikkeling en verandering toe in de praktijk. Ik heb veel aan het onderdeel leiderschap gehad. Hoe geef je leiding als er verandering optreedt? Als je deze opleiding niet hebt gevolgd dan handel je met name intuïtief, op basis van ervaringen. Dat is ook belangrijk, maar zo'n opleiding maakt je scherper. In de praktijk grijp ik geregeld terug naar mijn aantekeningen, boeken en theorieën vanuit de opleiding. Deze opleiding heeft me geholpen om vanuit de inhoud mezelf dierbaar te houden en om beter mijn werk te doen, zo draagt het bij aan mijn carrièreontwikkeling.

Verandermanagement aan de Vrije Universiteit

Ik heb ervoor gekozen om Verandermanagement op de VU te volgen omdat ik hier kind aan huis ben. Ik heb al diverse andere opleidingen op de Vrije Universiteit gevolgd en dit is mij altijd goed bevallen. Toen ik deze studie tegenkwam was ik meteen enthousiast, de opleiding zit goed in elkaar. Wat mij aansprak is dat er altijd gebruik wordt gemaakt van de laatste ontwikkelingen in zowel theorie en wetenschap, als in de praktische aspecten. De docenten beschikken over veel wetenschappelijke kennis maar zijn ook echt onderdeel van de praktijk en dat complementeert elkaar. Tijdens de studie wordt er echt naar je geluisterd. Ik kan het erg waarderen dat men in staat is te luisteren naar de behoefte van de deelnemers om zo het programma verder te ontwikkelen. Ik heb Verandermanagement van de VU nog vergeleken met Verandermanagement bij andere instituten, maar mijn keuze is dus op de VU gevallen vanwege het curriculum en mijn vorige positieve ervaringen met de universiteit.

Mijn ervaringen

Ik ben begonnen met de basisopleiding Verandermanagement en ben daarna doorgestroomd naar de master Verandermanagement, die ik momenteel aan het afronden ben. Ik wil me hierna focussen op promoveren op de VU bij dezelfde vakgroep. Mijn ervaringen met de vakgroep, de leiding en de ondersteuning van de opleiding zijn bijzonder prettig, dit werkt erg stimulerend als je doel is om jezelf te ontwikkelen. Die toegankelijkheid en betrokkenheid krijg je als extraatje mee, ze staan voor je klaar en dat is erg prettig.

Kamal Amain

"Tijdens deze opleiding verdiep je je in jezelf en je doet wetenschappelijke kennis op over het vak Verandermanagement. Heel nuttig voor mijn carrièreontwikkeling."