Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Andrew Simons, Programmamanager

alumnus Verandermanagement

"Ik heb alle lagen in de organisatie van het primair onderwijs wel doorlopen. Ik ben leerkracht geweest, directeur en bovenschools directeur. Momenteel werk ik als Programmamanager Onderwijskwaliteit en Onderwijsinnovatie bij een grote onderwijsstichting. Vooral in het innovatiedossier heb ik voortdurend te maken met veranderprocessen. Voor mijn gevoel had ik te weinig echte bagage om dat goed te kunnen doen."

“Hiervoor had ik al post-HBO opleidingen gedaan in de richting van kwaliteitszorg, maar ik wilde het nu op een hoger level gaan proberen. Veel van mijn collega’s, zeker in het onderwijs, kiezen voor commerciële instituten. Dat is niet mijn manier van studeren. Ik weet dat ik beter studeer door dit samen met een groep medestudenten te doen die je vaak ziet en waar je een band mee kan opbouwen. Dit vond ik terug in de opzet van de deeltijdopleiding Verandermanagement aan de VU. Het sprak mij daarin erg aan dat je blokken van themadagen hebt waarin je je intensief onderdompelt met een groep mensen."

 

Verandermanagement op academisch niveau

"Na het behalen van mijn PABO diploma ben ik vrijwel altijd door blijven studeren. Dit heb ik altijd met een hand op de rug en twee vingers in de neus gedaan. Bij deze opleiding liep ik voor het eerst sinds lange tijd tegen mijn grenzen aan. Dat vond ik fijn om te ervaren, omdat het allemaal niet zo vanzelfsprekend en makkelijk ging. Ik vond het academisch niveau erg plezierig. Het was een wereld van verschil en het heeft me gebracht dat ik kritischer geworden ben en alles wat ik lees niet zomaar geloof."

 

Van leiderschap tot modellen

"Met vrijwel alle onderwerpen die aan bod geweest zijn, had ik wel iets. Alles wat over leiderschap ging, heb ik met warme belangstelling geabsorbeerd. Ik heb iets minder met modellen en structuren, maar ik heb eigenlijk in de jaren geen enkel onderwerp gehad waarvan ik dacht ‘wat is dit dodelijk saai’ of ‘dit draagt niks bij’.
Ik moest wel wennen aan het veel in het Engels lezen. Vooral wetenschappelijke artikelen lezen toch net anders dan een boek, maar daar zit natuurlijk ook de uitdaging in om je daarin gewoon vast te bijten.

Ik heb de opleiding al aan anderen aanbevolen. Meerdere collega’s vroegen of deze opleiding ook iets voor hen zou zijn. Bij hen heb ik gekeken naar hun leerstijl, omdat de opleiding beter aansluit op het soort student dat liever in groepsverband met de leerstof bezig is."

 

Het zijn alle minuten en uren meer dan waard geweest

"Het triggert me om nu weer iets nieuws te gaan doen. Als je iets met kennis vergaren hebt, dan is zo’n traject van een aantal jaren waarin je dit heel intensief mag doen gewoon heel mooi. Ik mis het nu ook.“

Andrew Simons

"Als je iets met kennis vergaren hebt, dan is zo’n traject van een aantal jaren waarin je dit heel intensief mag doen gewoon heel mooi."