Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Ron Berends

Alumnus Biomedical Sciences

"In de periode dat ik mijn studiekeuze wilde maken was ik zeer geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam en met name wanneer het niet functioneert zoals het hoort. Ik zag mijzelf niet aan het bed staan, dus koos ik er voor om mijzelf te verdiepen in de werkingsmechanismes van het lichaam en haar biologische vijanden."

"Nederland kent een aantal verschillende studies die tussen biologie en geneeskunde inzitten, waaronder Biomedical Sciences. De studie heette toen nog biomedische wetenschappen."

"De VU Amsterdam was de eerste open dag die ik had bezocht en ik ben daar eigenlijk nooit meer weg geweest tijdens mijn studietijd. Mijn eerste indruk van de opleiding was meteen goed.  Verder paste het protestante karakter van de universiteit in de lijn van mijn opvoeding, wat je met name terug vindt in de historie van de VU. En ook niet geheel onbelangrijk, bij andere vergelijkbare opleidingen werd natuurkunde vereist. Dat vak had ik toevallig niet in mijn vakkenpakket zitten en zodoende kon ik wel aan de VU beginnen."

"Tijdens mijn studie veranderde de universiteit naar het bachelor-master model. Ik was waarschijnlijk één van de laatste studenten die eerst nog een propedeuse heeft gehaald." 

"Aan het einde van mijn master was ik al enige maanden werkzaam als Clinical Research Associate (CRA) en hoefde ik ‘alleen’ nog maar mijn thesis af te maken. Uiteraard was dit niet helemaal ideaal, maar die kans kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Na het behalen van mijn master diploma bleef ik werkzaam bij mijn toenmalige werkgever. Momenteel ben ik werkzaam bij het R&D hoofdkantoor van Danone op het gebied van medische en babyvoeding. Onze R&D evenknie voor zuivel en water is gevestigd in Frankrijk. Wetenschappelijk onderzoek, voornamelijk klinische studies in samenwerking met artsen, is erg belangrijk voor onze productontwikkeling." 

"Inhoudelijk ben ik steeds verder weggedreven van mijn opleiding en profiteer ik nu vooral van algemene projectmanagement vaardigheden geleerd on-the-job. Maar door mijn biomedische achtergrond ben ik wel een serieuze gesprekspartner voor artsen waarmee we veel samenwerken. En daarnaast begrijp ik door mijn achtergrond veel sneller de wetenschappelijke en inhoudelijke context van de klinische studies zonder dat je alle details hoeft te weten."

"Een tip: bezoek tijdens de opleiding vooral het Bio Career Event, dat is een jaarlijks terugkerend evenement waar je perfect kan oriënteren op een baan na je studie."

Ron Berends

"Ik zag mijzelf niet aan het bed staan, dus koos ik er voor om mijzelf te verdiepen in de werkingsmechanismes van het lichaam"