Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Richard Grunstra, Senior Audit Manager bij ABN AMRO

Alumnus Risk Management for Financial Institutions

Afgelopen september is het vernieuwde programma van de deeltijd Master of Science Risk Management for Financial Institutions van start gegaan bij de School of Business and Economics. De opleiding is ontworpen om belangrijke risicomanagement kwesties vanuit meerdere invalshoeken te benaderen, om zo tot betere besluitvorming in onzekere situaties te komen. Richard Grunstra, Senior Audit manager bij ABN AMRO, vertelt over zijn eerste ervaringen als deelnemer aan de opleiding.

Ik ben al een tijd werkzaam bij de ABN AMRO bank en heb daar verschillende stappen gemaakt. Risk management heeft me altijd geïnteresseerd, en dan met name de vraag: wat gebeurt er als het spannend wordt binnen een organisatie, als er dingen niet goed gaan?

Na een periode in New York gewerkt te hebben, wilde ik bij terugkomst in Nederland graag weer een grotere opleiding gaan doen. Eentje die echt de diepte in gaat. Ik zocht vooral naar een opleiding die op een holistische manier naar het vak risk management kijkt. Ik wilde leren hoe processen werken. Hoe speelt het gedrag van mensen daar een rol in? Welke dynamiek ontstaat er in een groep? Ik heb verschillende opleidingen overwogen, maar ben door de informatiesessie tijdens een Open Avond van de VU verder enthousiast geraakt over deze opleiding. Het was de logische volgende stap in mijn ontwikkeling.

Opnieuw in de collegebanken
Weer in de collegezaal zitten en in de boeken duiken geeft me veel energie. We hebben een mooie, diverse groep met deelnemers uit heel verschillende sectoren. Dat levert interessante en gevarieerde gesprekken op. Er is veel ruimte voor de actualiteit in de opleiding. De eerste modules gingen vooral over de basis van risk management, maar ook toen al hebben we veel gesproken over bijvoorbeeld de invloed van onzekerheden zoals corona op organisaties en bedrijven. Een goede set risicomanagement instrumenten kan helpen om grip te krijgen op dit soort situaties.

Ik kijk met name heel erg uit naar de modules over de gedrags- en cultuurkant, de behavioural-vakken. De aandacht voor die kant van risk management was voor mij de belangrijkste reden om voor deze opleiding te kiezen. Ik merk nu al dat de opleiding er voor zorgt om met meer afstand naar mijn eigen werk te kijken. Ik zie bijvoorbeeld dat ik tijdens een audit soms aannames doe waardoor ik toch vooringenomen ben over een bepaalde uitkomst.

“Wat gebeurt er als het spannend wordt binnen een organisatie, als er dingen niet goed gaan?”