Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Kimberly Ernest, Senior Consultant Risk Advisory bij Deloitte Nederland

Alumna Risk Management for Financial Institutions

Ik werk bij Deloitte, aan de overkant van de Vrije Universiteit. Aan het begin van mijn carrière wist is dat ik mezelf verder wilde verdiepen in de Financiële sector. De combinatie tussen mijn klantwerk en RMFI heeft ervoor gezorgd dat ik banken en verzekeraars beter kan adviseren.

Banken en verzekeraars waren voor mij nog een black box toen ik bij Risk Advisory begon. Het werk is vrij complex door de specifieke wet- en regelgeving. Ik begon me steeds meer af te vragen hoe alles werkt en wat er allemaal omgaat in de financiële sector. Vanuit die nieuwsgierigheid heb ik me aangemeld voor de opleiding Risk Management for Financial Institutions (RMFI) aan de Vrije Universiteit.

Ik was op zoek naar dynamiek in mijn studie en ik wilde graag net wat anders dan de reguliere audit postmasters. Vandaar dat ik bij RMFI uitkwam, een specialistische opleiding, die alleen de VU aanbiedt. Een collega van mij had deze opleiding twee jaar geleden ook gedaan en zij was er heel enthousiast over. Na met haar gesproken te hebben en het curriculum te hebben bekeken, wist ik dat ik deze studie ook wilde gaan doen.

De studietijd

De diversiteit in de colleges sprak mij het meest aan. In de eerste module komt de basis van risicomanagement aan de orde. Daarna ga je dieper in op onderwerpen zoals wet- en regelgeving en ethiek. Ik had verwacht dat ik die onderwerpen best stoffig zou vinden, maar hoe meer we erop in gingen, hoe interessanter ik het vond. Het heeft mijn denkwijze als professional in veel aspecten ontwikkeld.

Ook onderwerpen zoals Financial Risk Management, kwantitatief onderzoek en de gedragscomponent in risicomanagement komen uitvoerig aan bod. Die diversiteit van de colleges maakt de opleiding heel dynamisch. En zorgt dat je na afloop veel kanten op kunt met RMFI.

Uitdaging

De combinatie tussen werk en studie was voor mij wel een uitdaging. Doordeweeks ben je aan het werk en in het weekend moet er gestudeerd worden. Zeker in het begin moest ik echt een tandje bij zetten ten opzichte van mijn medestudenten, met al zo’n 10 tot 15 jaar werkervaring. Het was dus pittig, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Ik heb ontzettend veel geleerd in twee jaar.

Toepasbaarheid

Ik merk dat ik veel van het geleerde meteen kan toepassen in mijn werk. Vanuit Deloitte spelen we bijvoorbeeld erg in op de actualiteit rondom wet- en regelgeving. Kijken naar de actualiteit hebben we ook in de opleiding meegekregen.

Ook kan ik situaties die ik bij klanten tegenkom nu veel beter plaatsen. Ik heb een duidelijker overzicht van bijvoorbeeld het businessmodel van banken en verzekeraars. Dat geeft me een voorsprong ten opzichte van veel collega’s.

Ik zou de opleiding zeker aanbevelen aan anderen. Het volgen van een post-graduate opleiding is echt een aanvulling op je carrière. Zeker ook in de beginfase. Juist als je net begint met werken is het een hele goede springplank voor je verdere carrière. Je haalt er ontzettend veel uit en het verandert je manier van denken. Het was even aanpoten maar, ik ben heel blij dat ik het gedaan heb.

Kimberly Ernest

“Ik merk dat ik veel van het geleerde meteen kan toepassen in mijn werk.”