Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Parwana Rezai

Met grote doelen voor ogen heeft Parwana Rezai voor de studie Law in Society gekozen. We spreken haar over wat Law in Society tot nu toe voor haar heeft betekend.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Het internationale en het multidisciplinaire aspect, dus Rechten gecombineerd met de sociaal wetenschappelijke kant, trok mij heel erg aan. Daarbij was het voor mij heel belangrijk dat deze studie over actuele thema’s gaat, waarbij je wordt geprikkeld hier kritisch over na te denken. Ik ben altijd heel bewust geweest van de wereld om mij heen en dat wil ik door middel van mijn studie ook zo behouden.

Natuurlijk zijn er meerdere internationale en multidisciplinaire studies, maar wat Law in Society voor mij uniek maakt is dat het overkoepelend Recht is.”

Hoe vind je de studie tot nu toe?

“Het eerste jaar is mij tot nu toe heel goed bevallen en goed afgegaan. De sociaal wetenschappelijke vakken en rechtenvakken vind ik persoonlijk het leukst. De vakken vullen elkaar aan, dat is heel fijn. Ook het contact onderling is heel goed, juist omdat het zo kleinschalig is. Daardoor is de drempel om op een docent af te stappen ook klein, je bent zo eerder geneigd vragen te stellen en de discussie aan te gaan. Er is dus een hele fijne sfeer en de groep is heel divers qua internationale achtergronden. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Je leert echt van elkaar!”

Wat hoop je na je studie te gaan doen?

“Ik ben er nog niet helemaal achter wat ik na mijn studie wil gaan doen, tot nu toe vind ik namelijk alle vakken heel leuk. Wel weet ik zeker dat ik in het buitenland ervaring op wil doen. Ik ben van nature activistisch en ben gepassioneerd over mensenrechten, daarom heb ik ook voor deze studie gekozen, het liefst zou ik hogerop willen klimmen! Wellicht bij de overheid op internationaal niveau of bij de ICC of VN. Maar op dit moment is het nog heel lastig, mijn interesses zijn zo breed. Misschien word ik uiteindelijk wel advocaat. Waar ik wel zeker van ben is dat het mijn uiteindelijke doel is om daadwerkelijk een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Ik wil als inspirator kunnen dienen om zo een positieve verandering teweeg te kunnen brengen in onze ‘interconnected’ wereld.  

Het liefst wil ik tijdens mijn studie stage lopen bij het ministerie in Nederland, en wil ik na mijn studie nog een master doen. Welke master dit wordt laat ik afhangen van de komende twee studiejaren.”

Wat doe je nog meer naast je studie?

“Naast mijn studie ben ik actief bij QBDBD, hier ben ik penningmeester bij de activiteitencommissie. Verder houd ik mij heel erg bezig met diversiteit, dat doe ik bij VU Family. Deze organisatie is sinds kort opgericht binnen de VU, het doel is voornamelijk om een community te bouwen voor mensen van diverse achtergronden die nog niet makkelijk contact kunnen leggen in Nederland. Daar ben ik sinds kort vicevoorzitter van, dat vind ik heel erg leuk om te doen! Zo heb ik bijvoorbeeld namens VU Family meegedacht over het racismestatement van de VU."

Parwana Rezai