Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Luna Leenaers

Luna Leenaers is een ambitieuze Law in Society student. Vol enthousiasme vertelt zij over haar afwegingen voor het kiezen van deze nieuwe studie en haar ervaringen tot nu toe.

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Ik heb altijd al interesse gehad in ‘Recht’, ik was dus ook specifiek op zoek naar iets binnen het recht. Wel zocht ik een studie die gefocust is op het nu, dus niet het traditionele recht waarbij je per vak leert. Ook heb ik mijn hele middelbareschooltijd les gehad in het Engels, omdat ik jaren in Spanje heb gewoond. Daarbij wil ik later de kans hebben om in het buitenland te werken of op een internationale afdeling. Law in Society sloot precies aan bij mijn wensen; internationaal gerelateerd en recht dat gefocust is op de actualiteit.

Ook sprak de VU mij heel erg aan. Ondanks dat de VU een grote universiteit is en alles zich op de campus bevindt, is het ook kleinschalig omdat je altijd op de Rechtenfaculteit bent. Het is duidelijk waar je les hebt. Maar ook de stad, Amsterdam, was zeker een pluspunt.”

Hoe vind je de studie tot nu toe?

“Het is een heel kleinschalige studie, we waren dit jaar met 50 studenten. Daardoor heb je goed contact met andere studenten en weten docenten wie jij bent. Daarbij is deze studie gericht op ‘mixed classrooms’. Je moet dus heel veel samendoen: presentaties, discussies een evenement organiseren, het is niet ieder voor zich. Je leert zo andere studenten kennen en het is goed voor je toekomstige carrière waar je ook veel zal moeten samenwerken. De lessen zijn verplicht, je bent dus ook verplicht samen. Bij deze studie ben je heel actief bezig, dat is een aspect dat ik heel leuk vind.

Ook de interactieve manier waarop vakken worden gegeven is heel fijn. Het draait steeds om thema’s. Zo heb je bijvoorbeeld het thema ‘terrorismedilemma’, waarbij je kijkt hoe je verschillende rechtsgebieden daarop toepast. Je moet dus geïnteresseerd zijn in het nu, maatschappelijk betrokken zijn. Het is een veel actievere studie dan ik had verwacht!”

Wat hoop je na je studie te gaan doen?

“Tijdens het eerste jaar is je vakkenpakket nog erg breed. Zo vond ik aan het begin Strafrecht en Europees Recht heel leuk en zag ik mezelf wel werken bij een NGO en bezig zijn met mensenrechten.  Gaandeweg kreeg ik Privaatrecht, ook daar zie ik mezelf wel werken! Het is nog lastig te zeggen na zo’n eerste jaar. Toch denk ik dat ik een Master Privaatrecht ga volgen bij de VU. Daarna zal ik waarschijnlijk voor een bedrijf kiezen dat zich richt op duurzaamheid en hierbinnen advies op rechtsgebied geven. Als je er echt niet uitkomt met het maken van je keuze kan je ook altijd bij je docenten of studieadviseurs terecht, zij zijn heel behulpzaam.”

Luna Leenaers