Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Gwen van Berne, alumnus CMA

Het is inmiddels een jaar of tien geleden dat ik de CMA-graad behaalde, maar het is nog steeds een nuttige basis, ook weer voor mijn rol als CFO van een organisatie met 150 mensen

Gwen van Berne, CMA, is sinds december 2017 Chief Financial Officer (CFO) van RIPE NCC. Zij is afgestudeerd als CMA bij de CMA-opleiding aan de VU. Interview in Executive Finance:

Maak je ambities kenbaar

“Je moet natuurlijk ook – of je nou man of vrouw bent – je ambities kenbaar maken en ervoor zorgen dat je de juiste ervaring en expertise opdoet. 

Ik ben ooit als jurist in de bancaire sector aan mijn carrière begonnen, en had nooit CFO kunnen worden als ik geen postdoc had gevolgd. In mijn geval was dat de opleiding tot Certified Management Accountant. 

Dat leverde me een breed theoretisch kader, waarbij de nadruk niet zozeer lag op het maken van de cijfers, maar meer op wat er nou achter die cijfers zit. Breed ten aanzien van businessanalyse, strategische vraagstukken, maar ook de toepassing: van budgettering tot kostprijs berekenen. 

Het is inmiddels een jaar of tien geleden dat ik de CMA-graad behaalde, maar het is nog steeds een nuttige basis, ook weer voor mijn rol als CFO van een organisatie met 150 mensen – daar komt op financieel gebied namelijk bijna alles wel voorbij. Dat is ontzettend leuk, helemaal omdat bij RIPE NCC ook nog eens techniek, regelgeving en maatschappelijke verandering samenkomen."

Gwen Van Berne

Het is inmiddels een jaar of tien geleden dat ik de CMA-graad behaalde, maar het is nog steeds een nuttige basis, ook weer voor mijn rol als CFO van een organisatie met 150 mensen – daar komt op financieel gebied namelijk bijna alles wel voorbij.