Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Yoanette den Boer, verantwoordelijke IT, innovatie en data - strategisch adviseur RvB - bij Amstelring

Alumnus Digital Innovation & Transformation

Momenteel ben ik verantwoordelijke IT, innovatie en data - strategisch adviseur RvB - bij Amstelring, een ouderenzorginstelling van Amsterdam en omstreken. Om mijn kennis op technologisch gebied actueel te houden heb ik het afgelopen jaar het executive programma Digital Innovation & Transformation van het KIN Center for Digital innovation afgerond op de Vrije Universiteit Amsterdam.

Ik heb in het verleden meerdere opleidingen gevolgd op de VU waaronder Economie, de postdoctorale Controllersopleiding en Accountancy. Daarnaast ben ik veel werkzaam geweest in de IT of in financiële functies. Omdat ik de laatste tijd steeds meer toe trek naar de technologische kant ben ik opzoek gegaan naar een opleiding om meer (wetenschappelijke) kennis op te doen. Door mijn vooropleiding had ik al veel business kennis dus dat was niet waar ik naar opzoek was. Ik wilde graag specifiek mijn theoretische kennis op technologie gebied vergroten.

Digital Innovation & Transformation

De opleiding die bij mij past vond ik op de VU, Digital Innovation & Transformation biedt kennis afkomstig uit wetenschappelijke theorie en praktijkgericht onderzoek rond digitale transformatie en innovatieprocessen. Er wordt een grote verscheidenheid aan onderwerpen op het gebied van IT die behandeld, de opleiding neemt je mee van strategie tot implementatie van digitale innovatie. Alle stof was gebaseerd op wetenschappelijke artikelen die heel vaak boeiend waren en soms wat actueler hadden gemogen, maar hoe dan ook kwam het onderwerp in elke collegedag helemaal tot leven.

De studietijd heb ik als heel prettig ervaren, mede door de vele verschillende sprekers die stuk voor stuk heel goed waren, in het speciaal Marijn Plomp. Hij maakte alles zo licht en leuk en zijn begeleiding was bijzonder goed. Naast de lesstof en de docenten was het hebben van een groep medestudenten ook heel leuk. Door de opleiding te volgen krijg je de mogelijkheid om een netwerk op te bouwen ook met professionals buiten je eigen sector. Het is heel interessant om te leren van mensen met een andere achtergrond die vanuit een andere hoek tegen IT aankijken.

Praktische toepasbaarheid

Veel van wat we leerden is goed toepasbaar in de praktijk. De opleiding heeft mij bijvoorbeeld geïnspireerd om een nieuwe manier van projectselectie te ontwikkelen die we in de zorginstelling waar ik werk ook zullen gaan toepassen. Wat de opdracht extra leuk maakte, was dat ik samenwerkte met iemand uit een ander vakgebied, een HR-professional. Samen hebben wij een nieuw framework ontwikkel dat meer bijdraagt aan de doelen van cliënten en medewerkers dan het oude systeem. Ik zou het de toekomstige studenten ook zeker aanraden om de eindopdracht te doen met iemand die uit een heel ander vakgebied komt. In het begin is het een uitdaging, maar achteraf leer je juist meer door kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Vooral voor CIO’s of andere gerelateerde functies is Digital Innovation & Transformation een goed keuze. De opleiding heeft ervoor gezorgd dat ik weer up-to-date ben qua kennis op het gebied van technologie & digitale innovatie. In 1 jaar zat ik weer op niveau, zowel strategisch als op de implementatie van technologische innovaties. Kortom, iedereen die weer up-to-date wil zijn in de digitale wereld met wetenschappelijke onderbouwing moet voor deze opleiding gaan.

“De opleiding Digital Innovation & Transformation zorgt dat je weer up-to-date bent qua kennis op het gebied van technologie & digital innovatie.”