Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Eliana Martinez, Accounting Supervisor

alumnus Certified Management Accountant

Eliana Martinez (1988) werkt momenteel als Accounting Supervisor. Ze studeerde af als Certified Public Accountant in haar thuisland Argentinië. Daar werkte ze in verschillende rollen, waaronder financieel accountant, belastingadviseur en in audit. In 2014 ze besloot naar Nederland te verhuizen en een master Accounting and Control aan de VU te volgen. Sindsdien woont ze met plezier in Nederland. In 2020 schreef ze zich in voor de opleiding Certified Management Accountant van de VU. Deze opleiding biedt een grondige voorbereiding op de internationaal gerenommeerde CMA-examens, een wereldwijd erkende certificering aangeboden door het Institute of Management Accountants. Het CMA programma van de VU is dit jaar door het Amerikaanse Institute of Management Accountants (IMA) erkend als IMA's Platinum Approved CMA Course Provider.

Waarom heb je dit programma gekozen?
Ik besloot het CMA-programma te volgen toen ik voor het eerst naar de inhoud van het programma keek. CMA bood me een certificering aan met de perfecte mix van vaardigheden en kennis die een financiële professional moet hebben. Ik ben ervan overtuigd dat deze certificering me zal helpen om het volgende niveau in mijn carrière te bereiken.
Het CMA-programma bestrijkt veel relevante gebieden, waaronder "Technologie en analyse". Een onderwerp dat echt een hot topic is. De financiële wereld verandert behoorlijk snel, niet alleen in de manier van werken en de bestaande regelgeving, maar ook wat betreft de gebruikte technologieën. Financiële professionals moeten continu up-to-date zijn en de competentie hebben om te voldoen aan de huidige eisen die bedrijven stellen.
Bovendien stelde de CMA-certificering me niet alleen in staat om mijn capaciteiten te bewijzen en te verbeteren, maar gaf me ook continu toegang tot webinars en trainingen over relevante onderwerpen van vandaag (door IMA-lid te zijn).

 

Hoe sloten de MSc Accounting and Control aan de VU en het CMA-programma op elkaar aan?
Mijn hele masterervaring aan de VU was geweldig. Ik was erg blij met de cursussen en professoren. Toen ik het CMA-programma tegenkwam, was ik blij dat de VU het aanbood als een van hun postdoctorale cursussen.
Tijdens mijn master was een van de vakken Management Accounting, wat mij een perfect startpunt gaf voor mijn CMA-studie. Vanuit het oogpunt van financiële verslaggeving is IFRS ook een belangrijk onderwerp in de master. Hoewel CMA zich richt op US GAAP, ben ik blij dat ik een goed begrip heb van beide sets normen, aangezien dit sterk vereist is in mijn huidige baan. Ik denk dat deze twee programma's elkaar erg goed aanvullen.

 

Hoe kijk je terug op het programma?
Zowel de lezingen als de studiecases waren erg boeiend en sloten goed aan op mijn dagelijkse werk. De groep had de juiste grootte en we konden allemaal deelnemen en vragen stellen. Bij elke ontmoeting werden veel interessante meningen en ervaringen gedeeld. Het feit dat ik kon interacteren met andere professionals was een groot pluspunt. Daarnaast was het materiaal dat tijdens de hoorcolleges werd aangereikt gemakkelijk te volgen en vooral up-to-date.
Hoewel de voorbereiding op het examen tijdrovend was, zeker met een fulltime baan, heb ik er om vele redenen van genoten: de sfeer tijdens de colleges, de praktijkcases en de mensen die ik ontmoette. De kers op de taart was om te slagen voor beide examens.

 

Wat waren bijzonder aspecten van het programma?
Ik begon het CMA-programma in januari 2020, net voordat de pandemie begon. Ondanks dat het een onzekere tijd was, gingen de lezingen door. Ik waardeer alle moeite die de VU-medewerkers hebben geleverd om dit mogelijk te maken. Een ander belangrijk aspect was de mogelijkheid om in contact te komen met veel docenten die experts zijn in hun vakgebied. Ten slotte heeft deze certificering me geholpen mijn vertrouwen in mezelf op te bouwen.

"Bij elke ontmoeting werden veel interessante meningen en ervaringen besproken. Het feit dat ik kon interacteren met andere professionals was een groot pluspunt."