Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Arjan, Controlling professional bij Gemeente Den Haag

alumnus Certified Public Controllersopleiding

Arjan heeft in 2018 de Certified Public Controllersopleiding (CPC) afgerond. Hij heeft CPC ervaren als "de opleiding die het brede kader biedt om de rol als controller in de dynamische omgeving van de publieke en non-profitsector optimaal in te vullen."

“De CPC opleiding heeft mij vooral een goed beeld gegeven van de context waarin we als public controllers functioneren, en hoe we daar een effectieve rol in kunnen spelen. Raymond Gradus gaf op eigen wijze kleur aan Public Sector Economics en legde daarbij telkens de link naar de actualiteit. De Brexit, de vlaktaks, en moet je huisafval nu storten of verbranden – het zijn hele diverse onderwerpen die aan bod komen. Het andere vak in deze module was Public Governance, Law & Administration, waarin allerlei (gast)docenten lesgeven, elk met hun eigen perspectief en ervaring. Zo hebben we het gehad over de governance van de semipublieke sector, waar de laatste jaren nogal wat negatieve publiciteit over naar buiten kwam. Denk alleen maar aan de schandalen rondom de woningcorporaties, de fiasco’s met de megalomane bouw en fusies van scholen, etc. Maar ook hoe de Algemene Rekenkamer onderzoek doet naar bijvoorbeeld de status en werking van zelfstandige bestuursorganen.

De sector trekt mij aan vanwege de focus op het publieke belang en het krachtenveld waarin het zich bevindt. Om als controller in deze sector optimaal te functioneren, is een goedgevulde toolbox onmisbaar, met zowel actuele theoretische kennis en inzichten als praktijkervaringen en competenties. De CPC-opleiding is daar bij uitstek de geschikte opleiding voor.”

Arjan Meerkerk

“De sector trekt mij aan vanwege de focus op het publieke belang”