Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Een vliegende start voor nieuwe, beginnende docenten

Start-to-teach dag

Ben jij opleidingsdirecteur/coördinator en starten er komende maanden nieuwe docenten in jouw team? Gun je ze een vliegende start? Geef ze dan op voor de Start-to-teach-dag.

Who we are is how we teach
Tijdens deze dag verdiepen de startende docenten zich in wat voor een docent ze willen zijn en wat we aan de VU onder goed docentschap verstaan. Welke opvattingen over lesgeven hebben ze? Hoe kijken ze naar de verantwoordelijkheid van de student? Wat is voor hen een inspirerende leeromgeving?

Ook krijgen ze handvatten om de eerste weken goed te starten. Hoe bereid je je lessen voor? Hoe maak je kennis met studenten en bouw je een relatie op? Welke werkvormen zijn wanneer geschikt? Welke dilemma’s kun je tegenkomen wanneer je voor de groep staat en hoe ga je hiermee om?

Omdat deze startende docenten nu nog niet in dienst zijn mag jij als opleidingsdirecteur/coördinator vast plekken reserveren. Er is in elke groep ruimte voor 16 docenten.

Zowel de Nederlandstalige Start-to-teachdag als de Engelstalige Start-to-teachdag vinden plaats op maandag 2 september 2024 van 12.30 tot 17.00 uur. De middag zal gaan over Mixed Classroom, dit onderdeel wordt in het Engels gegeven. 

Je kunt plekken reserveren voor de Start-to-teach dag middels dit aanmeldformulier.

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Neem voor vragen over de inhoud van deze cursus contact op met Tim Lampe, t.lampe@vu.nl.

Praktische vragen

Heb je vragen over inschrijving, planning en betaling neem dan contact op met Carin Weitering, medewerker studentzaken, ctl@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 4263.

Contactpersoon

Carin Weitering