Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Observant als schone spiegel: leer NT2-lessen krachtig observeren

Heb je het observeren van NT2-docenten tijdens de Nederlandse les in je takenpakket, als docent of als coördinator? Wil je dat systematischer aanpakken en een verantwoorde methodiek hanteren? Dan is deze korte opleiding iets voor jou.

We starten de opleiding met de benodigde competenties voor een observator. Welke heb je al in huis en welke nog niet? Daar bouwen we op voort. Je maakt kennis met het door VU-NT2 ontwikkelde ‘Competentieprofiel observator’ en gedurende de opleiding vergroot je je vaardigheden als observator, met daarbij steeds de koppeling aan ‘Wat is goed NT2-onderwijs?’. 

Zo wordt observeren van lessen een krachtig instrument om het vakmanschap van de NT2-docent te versterken en de kwaliteit van de taallessen te verbeteren. Het kan de basis zijn van intervisie en teamontwikkeling en leiden tot betere onderlinge afstemming.

Voor wie?
Ervaren docenten en coördinatoren met het observeren van NT2-collega’s in hun takenpakket.
Voor deelnemende NT2-docenten: de training sluit aan bij competentie B4 (competent in reflectie en ontwikkeling) of kan gelden als een specialisatie, een C-competentie.
Voor coördinatoren: de training is zo opgezet dat eigen NT2-leservaring en diepgaande kennis van NT2-didactiek niet noodzakelijk is.

Meer over deze opleiding
Inhoud en docent
Resultaat
Data, kosten en inschrijven

Heb je vragen of wil je meer informatie over maatwerk? Wil je bijvoorbeeld een incompany opleiding organiseren voor een docententeam?

We maken graag vrijblijvend een (bel)afspraak om je wensen te bespreken voor maatwerk en/of incompany. Neem contact op met Rachel Zuilhof, adviseur NT2 op maat via r.m.zuilhof@vu.nl

of bel 020 598 27 65

Contactpersoon