Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word de expert onderwijsontwerp op jouw afdeling

Become an Expert Educational Design

Als docent weet je hoeveel invloed onderwijsontwerp heeft op het succes van studenten. Zo biedt het de mogelijkheid om de leerbehoeften van studenten te vervullen, hen te motiveren en hen te ondersteunen bij het bereiken van hun leerdoelen. Maar ontwerpen van onderwijsprogramma's is niet altijd eenvoudig, en het vraagt om een integrale benadering.

Met de cursus Expert Educational Design leer je de kunst van onderwijsontwerp.

  • Je krijgt inhoudelijke kennis en toepassingskennis van onderwijsontwerp, waarmee je docenten kunt begeleiden bij alle aspecten van het herontwerp van onderwijs. 
  • Je raakt vertrouwd met concepten als Activerend Blended Onderwijs, A Broader Mind, Mixed Classroom, Community Service Learning, de VU Taxonomie en open leermaterialen, en kunt docententeams helpen bij het vertalen van deze begrippen naar ontwerpregels. 
  • Je maakt kennis met verschillende afdelingen binnen de VU waar je terecht kan voor specifieke vragen. Wist je bijvoorbeeld dat de UB workshops verzorgt en begeleiding geeft over informatievaardigheden voor studenten?

Neem je collega's mee in het proces van herontwerp
Tijdens deze cursus ga je een of meer collega docent(en) begeleiden. Je zet je didactische kwaliteiten in om een docent(enteam) op een stimulerende manier te begeleiden tijdens het ontwerpproces. Tijdens het proces krijg je feedback en sta je stil bij je eigen leerproces. Met deze cursus word je een reflecterende expert op gebied van onderwijsontwerp, en ben je in staat om docenten te ondersteunen bij het creƫren van inspirerende en effectieve onderwijsprogramma's.

Community van experts
Leren doe je samen. In de cursus is er daarom ook ruimte om te leren van en met elkaars ervaringen. Zo ontstaat er tijdens de cursus al een community van experts op het gebied van onderwijsontwerp.

Word jij binnen jouw team de expert als het gaat om de ontwikkeling van de onderwijskwaliteit? Meld je aan voor de cursus Expert Educational Design. Bekijk hier alle data en andere praktische informatie.

Meer informatie over deze cursus
Inleiding
Data en contact

Marijke Leijdekkers

Marijke Leijdekkers

Bekijk Marijkes profiel
Marijke Leijdekkers

Hilde Remmers

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heb je vragen over de opzet en inhoud van deze cursus? Neem dan contact op met Hilde Remmers: h.t.remmers@vu.nl.

Contactpersoon