Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Behaal je Basiskwalificatie Onderwijs via een flexibele leerroute

BKO-flex is hét programma voor VU-docenten die via een flexibele route in drie (online) modules hun docentcompetenties willen aantonen. Per module behaal je een deelcertificaat. Wanneer je alle modules succesvol doorloopt kun je, indien je dit nastreeft, je volledige BKO-certificaat behalen.

Deze cursus wordt momenteel alleen in het Nederlands aangeboden.

Ben je VU-docent en wil je je docentcompetenties ontwikkelen, maar ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen aan een reguliere BKO-opleiding?

Overweeg dan de BKO-flex. Via dit modulaire programma beslis je samen met de opleiders over jouw persoonlijke leerroute en in welke onderwerpen je je verder wilt verdiepen. Zo kies je zelf met welke docentcompetentie je start, waardoor je precies die competentie ontwikkelt die voor jou op dat moment het meest relevant is. Tegelijkertijd zorgen we voor een goede aansluiting met peers, zodat je van en met andere onderwijsgevenden kunt leren die ook de BKO-flex volgen.

Met de BKO-flex hoef je niet het gehele BKO-programma te doorlopen. Tegelijkertijd is die mogelijkheid er wel: omdat je per succesvol afgeronde module een deelcertificaat krijgt, kun je in je eigen tempo een compleet BKO-certificaat behalen waarmee je startbekwaam bent in het hoger onderwijs. Ook houden we in dit programma rekening met eerder verworven competenties, o.a. door individuele intakegesprekken.

Door het Blended Learning format kun je de BKO-flex voor het grootste gedeelte volgen middels online zelfstudie (individueel en met peers). Het aantal (online) bijeenkomsten is minimaal. Hiermee komt het programma tegemoet aan de volle agenda's van docenten met een kleine aanstelling bij de VU, die vaak buiten het onderwijs nog een baan hebben. 

Voor wie?

De BKO-flex is voor VU-docenten die al enkele jaren ervaring hebben in het geven van onderwijs, trainingen en/of coaching van studenten of collega's. Ook ben je van harte welkom wanneer je reeds beschikt over een deelcertificaat van de BKO.

Meer over dit programma
Inhoud
Resultaat
Data, inschrijven en contact

Contact en meer informatie

Praktische vragen

Heb je vragen over inschrijving, planning en betaling neem dan contact op met Carin Weitering, medewerker Team Hoger Onderwijs, learnacademy@vu.nl.

Of bel ons op 020 598 4263.

Contactpersoon