Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zit je op de juiste plek?

Al heb je nog zo zorgvuldig gekozen, toch kan de zwaarte of het tempo van je studie aan de VU je tegenvallen. Door het Bindend Studie Advies verlies je niet onnodig studietijd.

Het is belangrijk dat je snel weet of je jouw opleiding wel aan kunt, zodat je zo min mogelijk studietijd verliest als het toch niet lukt. Daarom moet je in je eerste jaar tenminste een aantal vakken halen. Per opleiding wordt bepaald om welke vakken het gaat. Dit heet de Bindend Studie Advies (BSA)-norm.

Stoppen met de opleiding

Aan het eind van het eerste jaar krijg je op basis van je resultaten een bindend studieadvies. Haal je de norm niet, dan moet je stoppen met de opleiding. Je mag je in de drie jaren daarna niet opnieuw inschrijven voor deze opleiding aan de VU.

Natuurlijk neemt de VU die beslissing niet zo maar. De studieadviseur houdt zicht op je studievoortgang en je kunt altijd zelf een afspraak met de studieadviseur maken. En vanzelfsprekend wordt rekening gehouden met persoonlijke omstandigheden zoals ziekte of bijzondere familieomstandigheden.