Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Hoe kom ik op de VU?

De campus van de Vrije Universiteit Amsterdam ligt aan de rand van de Amsterdamse Zuidas. Dat betekent: goede verbindingen en een ontmoetingsplek die voor iedereen uitstekend te bereiken is.

Sinds 1974 is de VU te vinden aan de De Boelelaan. Met de groeiende Zuidas op een steenworp afstand, station Zuid op een kleine wandeling en pal naast de A10, ligt de campus op een meer dan gunstige locatie. Bovendien ben je ook weer zó midden in hartje Amsterdam met de tram of op de fiets. Of je nu met de fiets, het ov of met de auto komt: de VU is van alle kanten makkelijk te bereiken.

 • Op de fiets naar de VU
  Kom je op de fiets naar de VU? Op verschillende plekken op het campusplein vind je (overdekte) fietsenstallingen. Let wel goed op waar je je fiets zet: zet ze alleen in de daarvoor aangemerkte plekken of rekken. Daarnaast zijn er ook nog aparte parkeervakken voor brommers en motoren.
 • Met het ov naar de VU
  De VU ligt op een paar minuten loopafstand van Station Zuid. Er komen treinen vanuit allerlei richtingen langs het station en ook de Noord/Zuidlijn stopt hier. Daarnaast stoppen tram 24 (vanaf Amsterdam CS), tram 5 (vanaf de Jordaan) en tram 25 (Station Zuid-Amstelveen Westwijk) vrijwel naast de deur. Ook rijden er veel buslijnen af en aan langs de VU. Plan je reis gemakkelijk via 9292.
 • Met de auto naar de VU
  De VU biedt verschillende parkeermogelijkheden aan. Zo kun je parkeren in één van onze parkeergarages; P1, P2 en P3. Meer informatie over de tarieven en waar de parkeergarages zijn te vinden, vind je op deze website. Ook kun je rondom de VU parkeren in Buitenveldert tegen gemeentelijke parkeertarieven. Let wel: in bepaalde straten geldt een beperking van drie uur. Deze zijn te vinden op de website van de Gemeente Amsterdam.

  Google Maps naar de VU Campus
 • Uilenstede
  Uilenstede ligt vlakbij de VU. Vanaf de VU is het ongeveer 5 minuten op de fiets, met de auto of met het ov. Tram 25 of tram 5 brengen je er direct heen in een paar haltes.