Opleiding Cybersecurity voor (juridische) professionals
Tijdens deze opleiding die in 2024 van start gaat behandelen we de volgende onderwerpen:
- Bedreigingen voor de digitale samenleving: cybercriminaliteit, cyberspionage en kwetsbare omstandigheden. In deze bijeenkomst krijgt u overzicht van algemene cybersecurity-uitdagingen en van het (Nederlandse) cybersecuritylandschap. We gaan van hieruit de diepte in m.b.t. nationale en internationale bepalingen inzake cybercriminaliteit.
- Europees wetgevingskader: u maakt kennis met het zich snel ontwikkelende regelgevingskader voor cybersecurity binnen de Europese Unie. Dit omvat de GDPR, de NIS-II-richtlijn, de richtlijn radioapparatuur en bepalingen inzake cybersecurity in diverse aanverwante besluiten.
- Security-by-design: tijdens deze bijeenkomsten gaan we aan de slag met security governance en relevante normen. U maakt kennis met algemene beveiligingsverplichtingen en raakt op de hoogte van alle ins en outs van een verantwoord beleid m.b.t. openbaarmaking en bug bounty-programma's.
- Contractbeheer: tijdens deze bijeenkomst leert u hoe u afhankelijkheden van derden kunt identificeren en beoordelen en u gaat aan de slag met het beheer hiervan via contracten.
- Verzekeringszaken: u ontwikkelt inzicht in de mate waarin cybersecurity risico's kunnen worden overgedragen aan derden door middel van verzekeringen.
- Incident management: u maakt kennis met incident management van detectie tot kennisgeving, aansprakelijkheidsbeheer en oplossingen.
Doelgroep
De leergang is bedoeld voor (juridische) professionals, zoals advocaten, juristen, adviseurs of beleidsmakers en -medewerkers van (semi) overheden en het bedrijfsleven. Ook is de leergang geschikt voor academische professionals met een privacy-gerelateerde functie zoals de functionaris voor de gegevensbescherming (FG) / data protection officer (DPO), chief information security officer (CISO) of privacy officer (PO).
Ga hier naar de cursuspagina van de opleiding Cybersecurity voor (juridische) professionals.
Opleiding Cybersecurity voor (juridische) professionals bij VU Law Academy
VU Law Academy (VULaw) verzorgt het juridisch postacademisch onderwijs aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hieronder vallen diverse opleidingen en cursussen gericht op de meest recente ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie, maar ook leergangen die gericht zijn op verdere specialisatie. VULaw is geaccrediteerd door de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA).
Opleidingen, cursussen en thema's binnen de VU Law Academy per doelgroep:
Ons aanbod voor advocaten
Ons aanbod voor de bedrijfsjurist
Ons aanbod voor (kandidaat) notarissen
Ons aanbod voor de gemeentejurist en overheidsjurist
Opleidingen, cursussen en thema's binnen de VU Law Academy per rechtsgebied:
Opleiding en cursussen aanbestedingsrecht
Opleiding en cursussen arbeidsrecht
Opleiding en cursus contractenrecht
Opleiding belastingrecht, fiscaliteit en pensioenrecht
Opleiding mediation voor juristen
Opleiding en cursus ondernemingsrecht en vennootschapsrecht
Cursus onderwijsrecht
Opleiding en cursus pensioenrecht
Opleiding en cursus strafrecht
Opleiding intergemeentelijke samenwerking
Opleiding gemeentelijke verordening en decentrale regelgeving
Juridische opleidingen
NOvA PO punten advocatuur
Laatste update: dinsdag 21 november 2023