Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Waarden van AI en big data
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Welcome Back Event #Classof2025

Delen
21 februari 2025
Op 5 februari 2025 vierde het John Stuart Mill College de terugkeer van de ‘Class of 2025’ na hun stage of studie in het buitenland.

Na een warm welkom door Menusch Khadjavi (coördinator van het uitwisselingsprogramma) deelden vijf studenten hun ervaringen met het publiek. Als eerste kwam Enora aan het woord, die naar de University of Aberdeen in Schotland ging. Ze liet foto's zien van haar 16e-eeuwse universiteit en haalde herinneringen op aan de schoonheid van de Schotse architectuur. Haar werkdruk was lager dan bij PPE, waardoor ze tijd had om veel te wandelen. Een van haar favoriete herinneringen is het zien van het noorderlicht aan de noordkust van Schotland en een bezoek aan het Schotse parlement in Edinburgh.

De volgende spreker was Maurits, die een uitwisseling had met de University of East Anglia in Norwich, Engeland ging. Zijn campus was een “betonnen jungle”, met de studentenbar en nachtclub midden op de campus. Maurits vond het vooral leuk dat het studentenleven erg actief was, van sportclubs tot verenigingen voor “bijna alles wat je je maar kunt voorstellen”.

De volgende spreker was Marcell, die stage liep in Boedapest - zijn geboortestad - bij een linkse denktank, die hij “een van de laatste bastions tegen Orbán” noemde. Hij beoordeelde zijn stage als “zeer waardevol om de democratische terugval in actie te zien”. Tot zijn dagelijkse taken behoorde het doen van achtergrondonderzoek voor de analisten van de denktank over onderwerpen als multilevel governance.

De vierde student die een presentatie gaf was Sidney, die stage liep bij een kleine NGO in Ethiopië, waar zijn ouders momenteel wonen. Zijn NGO had een school en een programma voor vrouwenemancipatie, en zijn taken bestonden onder andere uit het monitoren en vastleggen van seminars.

De laatste spreker was Diana, die naar de University of Canberra in Australië ging. Diana woonde samen met 500 andere studenten, waardoor het volgens haar heel makkelijk was om mensen te ontmoeten. Diana: “Een van de leuke dingen van op uitwisseling gaan in Australië was dat je niet alleen vrienden maakt met uitwisselingsstudenten, maar ook met Australiërs.”

Na de presentaties gingen de studenten bijeenkomst. Zo kregen tweedejaarsstudenten, die net hun uitwisselingstoewijzing hadden ontvangen, de kans om tips te krijgen voor hun bestemmingen en konden eerstejaarsstudenten hun eerste ideeën opdoen over waar ze op uitwisseling naartoe zouden kunnen gaan.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam