Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Waarden van AI en big data
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Samenwerken maakt slagvaardiger: Secretaresse Community VU

Delen
3 februari 2025
Als managementassistent neem je je eigen unieke ervaring en vaardigheden mee. Wat is er mooier dan die kennis en kunde te kunnen delen? Tegelijkertijd kun je van anderen te leren om samen slagvaardiger te worden in het werk.

Met onze community bieden we jou als managementassistent een platform voor samenwerking, ondersteuning en kennisdeling. Op de VU werken meer dan 100 Management- en Officeassistenten. Voor de verbinding en kennisdeling is er een zogenaamde Secretaresse Community VU. Iedereen die als Management- en Officeassistent (MOA) werkt kan zich aansluiten bij deze community.  

Wat zijn onze activiteiten?

Team pagina

De groep zit samen in een team in Microsoft Teams (Secretaresse Community VU | Algemeen | Microsoft Teams) en kan op deze plek vragen aan elkaar stellen, tips & tricks delen, informatie over vergaderlocaties vinden en de lijst bijhouden wie wie ondersteunt. Soms worden er trainingen georganiseerd speciaal voor MOA’s, zoals een training over het gebruik van Co-pilot. 1 x In de 2 maanden vergadert een vertegenwoordiging per faculteit en dienst met elkaar om VU brede zaken te overleggen, nieuwe collega’s aan te kondigen en soms ook te brainstormen. Ben je MAO bij de VU en nog geen lid van het Team klik dan op de Teamslink om op de hoogte te worden gehouden.

Vergadering Secretaresse Community

Elke twee maanden komt een afvaardiging van de community samen in de Vergadering Secretaresse Community. Hier bespreken we relevante VU-brede zaken die we daarna weer delen. Dit kunnen ook trainingen zijn zoals over AI. Zo delen we kennis en kunnen we dit weer doorgeven aan onze collega’s. Heb je een onderwerp voor de vergadering of wil je zelf iets komen vertellen? Je bent van harte welkom!

Jaarlijks evenement

Elk jaar wordt door een klein organiserend comité van een aantal MOA’s het Management Assistenten Event georganiseerd, een dagdeel speciaal voor Management – en Officeassistenten. Dit vindt dit jaar plaats op 20 maart met als thema diversiteit, gelijkheid en inclusie. Het interactieve programma biedt de kans om meer te leren over het omarmen van verschillen en de waarde die dat toevoegt. De deelnemers krijgen een inkijkje in wat de VU op dit gebied onderneemt. Management Assistenten kunnen de Outlook-uitnodiging accepteren die eerder is verzonden. Als je deze niet hebt ontvangen, stuur dan een e-mail naar ma.evenementen@vu.nl. Een officieel aanmeldformulier volgt later.

Wie zijn we?

Secretaresse Community VU bestaat uit alle managementassistenten van de VU. De voorzitter van het overleg is Epke Sambrink Sanderink, managementassistent van de directeur HRMAM, Renée-Andrée Koornstra. 

Heb je vragen of ideeën over de Secretaresse Community?

Neem dan contact op met Epke Sambrink Sanderink via:

e.sambrinksanderink@vu.nl

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam