Onderwijs Onderzoek Actueel Over de VU EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU for Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Vrouwen aan de top
Israël en Palestijnse gebieden Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Plofporties maken dik: ‘Een kleiner bord kan al helpen’

Delen
15 april 2025
Voedselporties zijn forser geworden en dat vergroot het risico op overgewicht. De oplossing daarvoor hebben we soms letterlijk in eigen hand. ‘Een kleinere maaltijd kan ook een verzadigd gevoel geven.’

Voedselporties zijn de afgelopen decennia flink gegroeid – en daarmee ook ons lichaamsgewicht. Volgens VU-onderzoek zijn chipszakken, colaflessen en zelfs hamburgers veel groter dan vroeger. “Door al deze grotere verpakkingen is het moeilijker om een normale portie in te schatten,” zegt gedrags-en leefstijlexpert Ingrid Steenhuis (BETA) in De Morgen.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas Digitale toegankelijkheid

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2025 - Vrije Universiteit Amsterdam