Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU-topsporters in de prijzen op Paralympische Spelen

10 september 2024
De Paralympische Spelen zijn officieel afgesloten. TeamNL behaalde deze editie historisch goede resultaten. Ook VU-studenten wonnen een gouden (rolstoelbasketbal dames) en een zilveren (parazwemmen gemengd) medaille.

De resultaten van onze VU-studenten en -alumnus op een rijtje:

• Het Nederlandse gemengde Boccia-team, dat gecoacht wordt door VU-student Anisha Tersteeg, eindigden deze editie in de kwartfinale, nadat Frankrijk (3-8) en Indonesië (3-9) te sterk bleken.
  • Rolstoelbasketbalster en VU-student Julia van der Sprong en haar team veroverden gisteren goud na een spannende finale tegen de Verenigde Staten. Het team won met 63-49.
  • Parazwemmer en VU-alumnus Olivier van den Voort won de zilveren medaille op de gemengde estafette (4x100 meter wisselslag).
  • Rolstoelbasketballer en VU-student Mendel op de Orth behaalde met zijn team de zesde plek na hun wedstrijd tegen Australië die ze helaas met 75-82 verloren.

De VU-topsporters hebben het weer geweldig gedaan!

Beeld: De Nederlandse rolstoelbasketbalsters na hun wedstrijd tegen de VS.