Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU-onderzoekers krijgen startsubsidie om zorgdiagnostiek te verbeteren

30 mei 2024
Binnen het nieuwe project ‘Patient Orchestrated Diagnostics’ onderzoeken VU-wetenschappers wat er nodig is voor een verbeterd diagnostisch proces in de gezondheidszorg, waar zorgprofessionals, patiënt en (informele) verzorgers betrokken worden. Kwetsbare ouderen krijgen hierbinnen speciale aandacht.

Het team ontving €10.000 startsubsidie van het Human Health and Life Sciences (H2LS) profielthema tijdens de tweede Grand Challenge workshop op 7 mei. De onderzoekers van het winnende project willen een systeem ontwikkelen dat samenwerking en gegevensuitwisseling tussen zorgverleners en patiënten verbetert. Gezondheidszorggegevens zijn nu namelijk vaak toegespitst op verschillende specialismen en bovendien moeilijk te begrijpen voor patiënten en verzorgers. Met dit onderzoeksproject willen zij een eerste stap zetten richting een betere samenwerking en een meer geïntegreerd en patiëntgericht diagnostisch proces. 

Zij bouwen hiermee voort op een lopend initiatief van ACTA dat gericht is op het opzetten van ouderenzorgnetwerken in Nederland waarbinnen niet alleen de ouderen zelf, maar ook hun (informele) verzorgers meegenomen worden. 

Het onderzoeksteam combineert verschillende expertises. Wetenschappers van ACTA, Gezondheidswetenschappen, het Athena Instituut, Sociale Wetenschappen en de School of Business and Economics zijn betrokken.

Meld je aan voor de H2LS Grand Challenges workshop(s)

VU-onderzoekers zijn welkom om hun expertise bij te dragen aan de geplande VU Grand Challenges. Deze workshops bieden een uniek platform voor samenwerking en innovatie. Veelbelovende voorstellen ontvangen bovendien een startsubsidie. Met de Grand Challenge workshops wil de Vrije Universiteit Amsterdam interdisciplinaire samenwerking binnen de Human Health and Life Sciences (H2LS) gemeenschap bevorderen.

Wil je deel nemen aan deze multidisciplinaire workshops en daarmee toekomstige gezondheidsoplossingen helpen vormgeven? Neem dan contact op met Bonnie van Dongen via h2ls@vu.nl.