Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Uit je hoofd, in de benen!

3 april 2024
Donderdag 4 april is het ‘Wandel Tijdens Je Werkdag’: stap eens wat vaker én langer uit je bureaustoel.

Wandelen toevoegen aan de dagelijkse routine heeft een positief effect op de mentale gezondheid van werknemers. Van wandelen wordt men gelukkig, positief en ontspannen. Wandelnet (de officiële beheerder van Lange-Afstand-Wandelpaden en Streekpaden in Nederland) wil dat iedereen kan wandelen, ook op een normale werkdag. Met de Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne ‘Uit je hoofd, in de benen’ en de vijf stappen roept de organisatie werkgevers en werknemers op om donderdag 4 april 2024 stappen te zetten. Daar doen we met VU in Beweging graag aan mee! Ook ná 4 april.

VU in Beweging 
VU in Beweging heeft als doel om medewerkers en studenten wat meer te laten bewegen op en rond de VU Campus. Wetenschappelijk is bewezen dat (meer) beweging leidt tot (meer) lichamelijke en mentale gezondheid. Ook de VU is onderdeel van de zitcultuur die wereldwijd het van nature bewegen bijna heeft vervangen. En daar willen we verandering in brengen! We geven elk week een tip of een ‘wist-je-datje’, om je te stimuleren om aan een van de drie beweegrichtlijnen te voldoen. Deze richtlijnen voor volwassenen en ouderen zijn als volgt: 

  • Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Doe minstens 150 (liever 210) minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. 
  • Doe 2-3x/week een intensieve(re) training van 30-60 min, met aandacht voor kracht en conditie, voor ouderen bovendien gecombineerd met balansoefeningen. 
  • En, voorkom veel stilzitten! Met andere woorden: een half uurtje bewegen/sporten per dag kan de schade van verder langdurig stilzitten niet compenseren. Elke 20 minuten 2 minuutjes matig-intensief bewegen heeft zeer positieve effecten.