Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Toekenning uit de NWO Open Competitie L (SSH) voor archeoloog Philip Verhagen

25 juli 2024
De Faculteit der Geesteswetenschappen is trots op archeoloog Philip Verhagen die een toekenning heeft gekregen uit de NWO Open Competitie L (SSH).

Voor zijn onderzoek Computersimulatie van globalisering in het Romeinse Rijk. Een multiscalaire en multidimensionale computationele analyse van de sociaal-economische dynamiek in het Nederrijn-gebied (19 BCE - 275 CE) heeft archeoloog Philip Verhagen een toekenning gekregen uit de NWO Open Competitie L (SSH).

Nederrijn

Het Romeinse Rijk is een voorbeeld van globalisering in de Oudheid. Eeuwenlang overheerste Rome een groot aantal volkeren over een enorm gebied. Maar wat betekende dit voor de bewoners van de verschillende regio’s, en hoe gingen ze ermee om?  

Verhagen onderzoekt hoe globalisering de economische ontwikkeling beïnvloedde in één van deze regio’s: de Nederrijn. Hij maakt gebruik van krachtige computersimulaties en nieuwe datasets en onderzoekt daarmee in hoeverre economische vervlochtenheid de veerkracht van de samenleving bepaalde en welke andere factoren in het spel waren.

SGW Open Competitie L

Het financieringsinstrument SGW Open Competitie L staat open voor onderzoeksvoorstellen met een vraagstelling en/of probleemstelling binnen de sociale en geesteswetenschappen. Binnen dit kader kent het instrument geen verdere thematische beperking en het staat de aanvrager in beginsel vrij om te kiezen voor de gewenste vorm van subsidie. Het instrument is gericht op excellent disciplinair, interdisciplinair en multidisciplinair onderzoek. Hieronder valt ook zeker fundamenteel wetenschappelijk onderzoek.

Neem contact op met Persvoorlichting VU

06 25763092