Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Start-ups ReadLer, Medassist en MycoFarming® winnen DLAB’s Summer Pitch Event

21 mei 2024
Tijdens het levendige Summer Pitch Event hebben zich de nieuwste start-ups uit het Demonstrator Lab gepresenteerd! Op basis van een preselectie van 26 start-ups pitchten uiteindelijk zes start-ups hun ideeën aan een gewaardeerde jury. ReadLer, Medassist en MycoFarming® kwamen als winnaars uit de bus, die elk een voucher van € 1.000 kregen om hun project verder te brengen.

De deskundige jury was dit jaar vooral onder de indruk van de kwaliteit van de pitches en prees de opbouwde sfeer richting ondernemerschap tijdens het evenement. Ze koos drie uitmuntende projecten als winnaars: ReadLer, Medassist en MycoFarming® . Zij krijgen elk een voucher van € 1.000 krijgen om hun project verder te brengen. Gefeliciteerd allemaal! 

Ook de betrokkenheid van het publiek was goed. Tijdens het evenement was de zaal tot de nok toe gevuld en de stemmen voor de publieksprijs stroomden binnen, waardoor BeyondBounds Studios als aanstormende favoriet werd gekozen!

“Onze Demonstrator Lab VU-projecten toonden hun geweldige ondernemerschapskwaliteiten bij de voorbereidingen van de pitches en de bijbehorende demo’s. Met als resultaat een werkelijk spectaculaire show met presentaties van hoge kwaliteit. Het Demonstrator Lab-team is trots, omdat we iedereen zien groeien binnen de community waarin men elkaar steunt en geweldige peer-to-peer-learning biedt.” 

 ~ Berno Bucker, Interim Directeur Demonstrator Lab Amsterdam 

Over de winnaars 

ReadLer – ReadLer is een door AI aangedreven digitale assistent die zich richt op kinderen met taal- en spraakproblemen. De applicatie geeft feedback op maat over hoe de spraak kan worden verbeterd en kan zowel complementair als onafhankelijk van taaltherapie worden gebruikt. 

Medassist – Medassist stelt een oplossing voor ouderenzorg voor: een veilige medicatiedispenser op de kamer die ouderen zelf kunnen gebruiken. Deze oplossing verbetert de werkefficiëntie van het verplegend personeel en betekent minder verstoring in de ouderenkamer gedurende de dag. 

MycoFarming® – MycoFarming® benut de kracht van schimmels om de stikstofcrisis te bestrijden. De voorgestelde oplossing maakt gebruik van de natuurlijke filtratiemogelijkheden van schimmelmycelium, om voedingsstoffen zoals stikstof en fosfor uit landbouwafvoer op te vangen en af te breken voordat ze zich ophopen in onze wateren. 

Over Demonstratorlab 

The Demonstrator Lab is de academische pre-commerciële incubatorfaciliteit van de VU (Vrije Universiteit Amsterdam) en de UvA (Universiteit van Amsterdam). Afgelopen academisch jaar heeft Demonstrator Lab 45 nieuwe projecten van studenten en medewerkers mogen verwelkomen, en momenteel zijn 71 projecten bezig om de potentie van hun ondernemersidee te beproeven. 

De winnaars in 2023 waren MadglovePulse Sport en VU AMS. Ze zijn allemaal zeer gewaardeerde leden van de Demonstrator Lab-community en delen hun ervaringen met nieuwe start-ups. Binnenkort verhuizen hun kantoren naar de VU StartHub en zetten zij daarmee de volgende stap binnen het VU Entrepreneurship ecosysteem.

Foto door Caren Huygelen