Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

SPELENDERWIJS #1:Ruis in m’n hoofd

1 mei 2024
Een interactieve onderzoekssessie over het mentale welzijn van jongeren.

Op vrijdag 17 mei organiseert de VU samen met Pakhuis de Zwijger en Theater DE GASTEN een gratis interactieve onderzoekssessie over het mentale welzijn van jongeren.

Hoe kan wetenschap meer bijdragen aan innovatie en maatschappelijke verandering? Kan theater de maatschappelijke impact van wetenschap versterken en vice versa? Laat de spelers van DEGASTEN je meenemen in het hoofd van jongeren. Zij spelen een aantal scènes uit CRICKETS, een interactieve voorstelling over ruis, ongemak en wat er (stiekem) om aandacht vraagt. Samen met de spelers van deze voorstelling over mentale gezondheid, andere jongeren, wetenschappers en publiek gaan we in gesprek: kunnen we door middel van performance, wetenschap en het publieke gesprek data op een andere manier ophalen, verwerken en interpreteren? Is een verhaal ook een meting? Wat missen we als we alleen naar cijfers kijken? Met dit experimentele onderzoek willen we de samenwerking tussen kunst en wetenschap stimuleren om zo meer impact te maken en aan te zetten tot verandering.

Lianne Cremers, universitair docent visuele en medische antropologie bij organisatiewetenschappen, is spreker tijdens deze avond. Cremers richt zich op de interactie en gevolgen van langdurige crisissituaties voor menselijk welzijn. Ze combineert antropologie, rampenstudies en organisatiewetenschappen met een opmerkelijke aandacht voor de stem van kwetsbare groepen. Cremers integreert creatieve communicatiemethoden zoals films en kunstexposities. Deze originele, creatieve aanpak verbindt wetenschap en samenleving.

Lees meer en meld je aan.