Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Nieuwe ronde geopend van de Faculty of Impact (NWO): van onderzoek naar impact

19 juni 2024
Er is een nieuwe ronde van de Faculty of Impact opengesteld. Dit NWO-programma biedt onderzoekers de kans om baanbrekend onderzoek om te zetten in impactvolle ondernemingen, inclusief non-profitbedrijven. De huidige ronde richt zich op twee thema’s: Landbouw, Water en Voedsel, met een focus op gezonde landbouw en veilig water- en bodembeheer, en Circulaire Economie, het streven van een volledig circulaire economie in Nederland in 2050. Het programma is bijzonder interessant voor PhD-kandidaten die denken over een eigen bedrijf.

Door veelbelovende onderzoekers van Nederlandse onderzoeksinstituten te ondersteunen vanuit een tweejarige fellowship, biedt de NWO's Faculty of Impact de mogelijkheid om innovaties voortkomend uit onderzoek te vertalen naar een bedrijf. De Faculty of Impact kent thematische rondes die aansluiten bij de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd. Voor 2024 zijn de twee uitgelichte thema’s: 

  • Landbouw, Water en Voedsel: een vitaal landelijk
    gebied en een veerkrachtige natuur in een klimaatbestendig Nederland. Water en
    bodem zijn sturend, het landbouw- en voedselsysteem is duurzaam en gezond en de
    delta is veilig;
  • Circulaire Economie:
    Nederland is in 2050 volledig circulair. 

Daarnaast is er ruimte voor voorstellen rondom de drie andere thema’s uit het missiegedreven innovatiebeleid: 

  • Energietransitie:
    Nederland klimaatneutraal in 2050. 
  • Gezondheid en Zorg:
    Nederlanders leven vijf jaar langer in goede gezondheid en er zijn 30% minder gezondheidsverschillen tussen sociaal-economische groepen in 2040. 
  • Veiligheid:
    Nederland is veilig en weerbaar tegen externe dreigingen en ondermijnende criminaliteit, zowel in de fysieke omgeving als in het digitale domein. 

Deadline van aanmelden

De oproep tot het indienen van voorstellen is nu geopend. De deadline voor het indienen van aanvragen is 1 oktober 2024. Naar verwachting zullen veertien fellows deelnemen aan deze ronde van de Faculteit Impact, elk met een maximale aanvraagsubsidie van € 185.000.

Ondersteuning door VU IXA-GO 

VU IXA-GO is dé helpdesk voor advies over jouw deelname aan de Faculty of Impact en beschikt over alle expertise die nodig is voor succesvolle aanvragen. VU IXA-GO heeft vanaf het begin van het programma
kandidaten uit uiteenlopende wetenschapsgebieden geholpen om toegelaten te worden.

In aanmerking voor deelname komen: 

  • Promovendi die hun promotieonderzoek bijna hebben afgerond vóór de startdatum van het Faculteit Impact programma. 
  • Postdocs, universitair (hoofd)docenten of ander wetenschappelijk personeel (max. schaal 11) of vergelijkbare functies bij een hogeschool. 

"Ons Business en Impact Development-team ondersteunt onderzoekers die zich aanmelden voor de Faculty of Impact met enthousiasme. We zoeken ook zelf actief naar geschikte onderzoeksprojecten, zeker asl het gaat om PhD-kandidaten die zelf een bedrijf willen beginnen. We denken dan graag mee over de inschrijving. Wij zijn erg trots dat we vorig jaar twee succesvolle aanvragen hebben begeleid! Onderdeel daarvan was extra training voor de gespreksronde die onderdeel is van het selectieproces."

~ Dalila El Ouarrat, Business Developer bij VU IXA-GO 

Contact 

Ben je geïnteresseerd in de Faculty of Impact? Neem gerust contact op met VU IXA-GO’s Business en Impact Developers via ixa@vu.nl.  Voor meer informatie over het programma en de aanmeldingsprocedure kun je terecht op de website van NWO en de programmapagina

Over de Faculty of Impact

De Faculteit Impact is een samenwerking tussen de Universiteiten van Nederland (UNL), Techleap en NWO. De Faculteit Impact heeft een eigen website met verhalen over de fellows van het programma, FAQ's en nieuws.