Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Jaarlijkse Exchange Event trekt 600 studenten aan

30 april 2024
Op 4 april organiseerde het Outgoing Exchange-team van VU International Office het jaarlijkse Exchange Event op de campus.

Toegenomen interesse in uitwisseling

Ongeveer 600 studenten woonden het evenement bij, wat de groeiende belangstelling onder VU-studenten voor studeren in het buitenland onderstreept. Ongeveer 23% van de VU-bachelor studenten neemt tijdens hun studie deel aan een uitwisselingsprogramma en de interesse neemt voortdurend toe. Terwijl wij in 2023 ongeveer 922 studenten naar het buitenland stuurden, verwelkomden wij in ruil daarvoor ook 841 studenten van onze partneruniversiteiten. 

Meet & greet

Het evenement bood een geweldige gelegenheid voor de twee groepen om elkaar te ontmoeten. Na een interactieve presentatie over interculturele vaardigheden namen de studenten deel aan een ‘meet & greet’ in de foyer. 

Daar ontmoetten onze studenten die in 2024-2025 in het buitenland gaan studeren, internationale uitwisselingsstudenten van de partneruniversiteiten waar zij gaan studeren, evenals teruggekeerde studenten die vorig jaar in het buitenland zijn geweest. Dit gaf hen de kans om andere studenten uit verschillende culturen en achtergronden te leren kennen, hun interculturele kennis te verbreden en hen een voorproefje te geven van hun toekomstige uitwisselingssemester in het buitenland.