Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Inauguratie van Professor Eelco Ruijter: Van nieuwsgierigheid tot meesterschap

11 juni 2024
Vrijdag 7 juni 2024 hield Eelco Ruijter, een toegewijde synthetisch organisch chemicus, zijn inauguratiespeech als professor, waarmee hij een belangrijke mijlpaal in zijn carrière markeerde.

Geboren en getogen in het platteland van Noord-Holland, heeft Professor Ruijter de afgelopen twee decennia doorgebracht in Woerden. Zijn kennismaking met de wereld van de chemie begon met een nieuwsgierigheid naar moleculaire structuren tijdens zijn studententijd. "Ik zag een complexe moleculaire structuur op papier, en mijn eerste gedachte was, 'Ik wil in staat zijn om dat te kunnen maken,'" herinnert hij zich. Deze eerste vonk leidde hem naar een carrière in de organische synthese, waarbij hij het proces vergeleek met een schaakspel waarbij elke zet het hele bord kan veranderen. 

Professor Ruijter's onderzoek richt zich op het ontwikkelen van nieuwe methoden voor de synthese van complexe organische moleculen, een streven dat hij zowel intellectueel uitdagend als lonend vindt. Zijn onderzoek heeft tot doel de efficiëntie en duurzaamheid van chemische reacties te verbeteren, met als uiteindelijk doel bij te dragen aan een meer duurzame toekomst.