Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Dit zijn de winnaars van de FSW Onderzoeksprijzen 2023

23 januari 2024
Tijdens het Talma evenement 2024 afgelopen vrijdag 19 januari werden de onderzoeksinitiatieven van de Faculteit der Sociale Wetenschappen in het zonnetje gezet. Daarbij zijn drie onderzoeksprijzen uitgereikt: een masterthesis-prijs, een dissertatieprijs en een onderzoeksprijs.

FSW Johannes van der Zouwen Masterscriptie-prijs 2023
De FSW Johannes van der Zouwen Masterscriptie-prijs wordt uitgereikt aan de meest indrukwekkende masterscriptie binnen de sociale wetenschappen. De masterthesis moet beoordeeld zijn met minimaal een 8 en maximaal 1 jaar voor de indieningsdatum zijn afgerond. 

Dit jaar is de prijs toegekend aan Megan van der Vorst. De student van de master Culture, Organization and Management schreef de scriptie: “The Lockdown After Math: Organizational trauma and healing in the aftermath of a slow-burning crisis.’’

FSW Dissertatieprijs 2023 
De FSW Dissertatieprijs heeft tot doel de kwaliteit van empirisch onderzoek op het brede terrein van de sociale wetenschappen te verhogen. De toekenning van de FSW Dissertatieprijs staat open voor alle promovendi van FSW die hun proefschrift in de afgelopen twee jaar aan de faculteit hebben verdedigd. 

Dit jaar werd de FSW Dissertatieprijs toegekend aan communicatiewetenschapper Felicia Loecherbach. Haar thesis gaat over de impact van de opkomst van een zeer complexe en alomtegenwoordige digitale informatieomgeving op de diversiteit van nieuwsconsumptie in de samenleving. De jury heeft Felicia als winnaar gekozen omdat ze onder de indruk zijn van de manier waarop verschillende aspecten van dit prangende onderwerp met zulke belangrijke politieke implicaties behandeld worden. De jury is verheugd over de grondigheid en bescheidenheid (in de goede zin van het woord) waarmee het proefschrift de conceptuele en empirische uitdagingen introduceert en het gebruik van een verscheidenheid aan geavanceerde onderzoekstechnieken. Dit alles draagt bij aan een interessant, wetenschappelijk innovatief, maatschappelijk relevant en zeer leesbaar proefschrift.''

FSW Onderzoeksprijs (senior) 2023
De FSW Onderzoeksprijs is een erkenning voor de meest aansprekende, veelbelovende en originele onderzoeksprestaties. Dit jaar werd de FSW Onderzoeksprijs toegekend aan een senior onderzoekstalent. 

Dit jaar won Elly Konijn, professor Mediapsychologie aan de afdeling Communicatiewetenschap, de FSS senior Research Award. Elly Konijn deed een experiment met het gebruik van een tablet en een sociale robot bij het leren van taal, uitgevoerd onder zeer jonge kinderen. Elly heeft veel onderzoeksonderwerpen behandeld en heeft laten zien over de grenzen van het sociaalwetenschappelijke veld te kunnen bijdragen. Opvallend is dat er een goede balans is tussen sociaalwetenschappelijk werk en werk in andere disciplines. Er is oog voor de maatschappelijke impact van het onderzoek,'' schreef de jury.

Van harte gefeliciteerd aan alle winnaars vanuit de Faculteit der Sociale Wetenschappen! 

Elly Konijn was erg onder de indruk van het winnen van de prijs en nodigde haar medegenomineerden Naná de Graaff, Marjolein Broese van Groenou, Bianca Beersma en Pal Nyiri (was al vertrokken) uit om het podium met haar te delen (zie foto).

Benieuwd naar de genomineerden? Bekijk hieronder de video's waarin iedere genomineerde over diens onderzoek vertelt.

Bianca Beersma (Organisatiewetenschappen)
Elly Konijn (Communicatiewetenschap)
Marjolein Broese Van Groenou (Sociologie)
Naná de Graaff (Bestuurswetenschap en Politicologie)
Pál Nyiri (Sociale en Culturele Antropologie)