Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Bètamedewerkers aan het woord: Nynke Schulp

7 maart 2024
In deze rubriek stellen medewerkers van de Bètafaculteit zich voor. Deze week is het de beurt aan geograaf Nynke Schulp.

Wat doe je bij de VU en hoe lang werk je er?
Sinds begin 2012 werk ik bij de VU. Na een paar jaar bij het Planbureau voor de Leefomgeving begon ik de universitaire wereld te missen, en toen was er een leuke postdoc-vacature bij het IVM. Daar ben ik in de afgelopen 12 jaar doorgegroeid tot universitair hoofddocent land use - lifestyle - ecosystem change. Ik doe en begeleid onderzoek over welzijn, duurzaam landgebruik, en ecosysteemdiensten en geef ook les over zulke onderwerpen in de BSc Aarde, Economie en Duurzaamheid en de MSc Environment and Resource Management. 

Wat is het leukste aan werken bij de Bètafaculteit?
De inhoud en de afwisseling daarin, en de collega’s. Binnen het IVM en onze sectie, Environmental Geography, is er zó veel kennis aanwezig over interessante en relevante onderwerpen, daar word ik blij van in de samenwerking met directe collega’s. En in de hele faculteit vind ik het fijn hoe behulpzaam mensen zijn. Het is niet altijd makkelijk om de juiste persoon te vinden voor de vraag die je hebt, maar als dat uiteindelijk gelukt is, is iedereen eigenlijk altijd bereid om inhoudelijk even te praten of oom met iets praktisch te helpen. 

Wat kan er beter bij de faculteit?
(Ik weet niet zeker in hoeverre dit bij de faculteit ligt, maar...) De huisvesting. Bij het IVM hebben we een stuk of 80 bureau’s voor meer dan 150 mensen. Dat betekent flex- en thuiswerken en dat is niet goed voor de sociale cohesie en de live inhoudelijke interactie. Zeker bij jonge onderzoekers is het een barrière voor het leren kennen van collega's en het kunnen vinden van een klankbord in hun peer group. De geschiktheid van de werkplekken in het NU-gebouw voor neurodiverse collega’s houdt ook niet over.  

Wat raad je collega’s aan te zien, lezen of luisteren?
Hier in Amsterdam hebben we een van de beste symfonieorkesten en een van de beste opera’s van de hele wereld. Ben je nog nooit naar een opera of naar het Concertgebouworkest geweest? Vooral doen! Dat is een ervaring die je echt eens mee moet maken. 

Wat heb je afgelopen weekend gedaan?
Afgelopen zaterdag hebben we een concert gegeven met m’n harmonie-orkest. Dat was een concert waarin de hele muziekvereniging optrad, van het jeugdorkest tot het symfonisch blaasorkest waarin ik zelf speel, dat was erg leuk en gevarieerd. Zondag zijn we naar het Concertgebouworkest wezen luisteren 🙂 die samen met een fantastisch Engels koor optraden. Daarna ben ik in de trein naar Leipzig gestapt waar ik deze week op een workshop ben. 

Aan wie draag je het stokje over?
Ik draag het stokje over aan Ciska Ulug. Ciska heeft een tijdje bij het IVM gewerkt en ik vind haar een leuke en inspirerende collega. Ze werkt nu bij het Athena Instituut als postdoc. Ze doet onderzoek naar burgerinitiatieven en duurzame transities.  

Dilemma’s

Ben je bèta of alfa?
Gamma!

Lift of trap?
Trap tot de vierde verdieping of als de rij voor de lift te lang is, anders lift

Wat is je favoriete universiteitssnack?
Er zijn aardig wat Environmental Geograhpy collega’s die graag en goed taart bakken, als ze jarig zijn of een paper gepubliceerd hebben ofzo, dat is mijn favoriete snack.  

Wat vind je het mooiste VU-gebouw?
Het hoofdgebouw. Ik heb een zwak voor brutalisme, ik vind de over-the-top vormgeving en de ruigheid erg gaaf en ik vind dat het hoofdgebouw in de top-20 beste brutalistische gebouwen van Nederland staat.