Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Wereld Wachtwoord Dag

4 mei 2023
De basis van goede cybersecurity is het gebruik van sterke wachtwoorden. Ben jij voorzichtig met je wachtwoorden? Kom er via een Password Checkup makkelijk achter welke van jouw accounts niet meer veilig zijn.

Elk jaar op de eerste donderdag in mei bevordert 'World Password Day' betere wachtwoordgewoonten. De basis van goede cybersecurity is het gebruik van sterke wachtwoorden.

Password Checkup

Kom er via een Password Checkup makkelijk achter welke van jouw accounts niet meer veilig zijn.

  • Via de website van 'Have I Been Pwned' kan je zien of jouw email in een datalek voorkomt
  • op je iPhone kan je gaan naar Settings → Passwords → Security Recommendations
  • Google/android heeft hiervoor een Password Checkup: https://passwords.google.com/

Tips & Tricks

  1. Verschillende wachtwoorden onthouden is lastig, een wachtwoordmanager zoals LastPass of 1Pass maakt dit makkelijker doordat je maar één 'masterpassword' hoeft te onthouden.
  2. Maak het lang: Gebruik een wachtwoord van minstens 12 tekens. Combineer hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen om het wachtwoord complexer te maken.
  3. Gebruik geen persoonlijke informatie: Vermijd het gebruik van informatie zoals je naam, geboortedatum of adres in je wachtwoord.
  4. Gebruik unieke wachtwoorden voor elk account: Gebruik voor elk online account een uniek wachtwoord. Zo voorkom je dat als een van je wachtwoorden wordt gestolen, alle andere accounts ook in gevaar komen.