Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

VU Centre for Teaching and Learning: samen in onderwijs

8 mei 2023
Vanaf 1 mei bundelen LEARN! Academy en het VU Education Lab hun krachten en opent het nieuwe Centre for Teaching and Learning (CTL) haar deuren.

Met het samenvoegen van de expertise van LEARN! Academy en het VU Education Lab, is het CTL een centrum voor het uitwisselen van kennis, ideeën en ervaringen over onderwijsontwikkeling aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Met als doel om docenten, programmadirecteuren en iedereen die betrokken is bij onderwijs te versterken en ondersteunen, om zo samen een sterke gemeenschap van gepassioneerde onderwijsprofessionals op te bouwen. Jeroen Geurts, Rector Magnificus van VU Amsterdam: "Het openen van het CTL is een belangrijk moment voor onze universiteit, omdat we ons hiermee nog meer richten op het stimuleren van innovatie en samenwerking in het onderwijs. Ik verheug me enorm op de vele mogelijkheden die het CTL zal bieden voor docenten en andere onderwijsprofessionals, om samen te werken, ideeën uit te wisselen over inspirerend onderwijs en het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs." 

Versterken van onderwijsvaardigheden 
Het CTL biedt een scala aan op maat gemaakte programma's die geschikt zijn voor alle stadia van je onderwijsloopbaan. Van cursussen en coaching tot workshops, evenementen en advies; we hebben alles wat een onderwijsprofessional of onderwijsteam nodig heeft om het volledige potentieel te benutten. Ook is het CTL toegewijd aan het blijven innoveren in het onderwijs, zodat iedereen er zeker van kan zijn dat de technieken en inzichten die we bieden de nieuwste en meest effectieve zijn.

Samen bouwen aan onderwijs 
Bij het CTL geloven we sterk in de kracht van studentgericht leren en het belang van samenwerking met studenten als partners. We streven ernaar om studenten in staat te stellen actieve deelnemers te worden in hun eigen leertraject, zodat zij hun kennis, vaardigheden en houding kunnen inzetten voor een positieve impact op de samenleving. Samenwerking tussen docenten en studenten maakt het mogelijk om een inclusieve, betrokken en effectieve leeromgeving te creëren die voor iedereen voordelen biedt. Onze passie voor inspirerend onderwijs en het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs is wat ons drijft, en we zijn er om bij elke stap in dat proces te helpen. Of het nu gaat om advies over didactiek, beoordelingen, tools of curriculumontwikkeling: het CTL staat altijd klaar en helpt graag. Kom dus vooral langs bij het Centre for Teaching and Learning. Samen kunnen we bouwen aan een betere, stralende toekomst voor het onderwijs. 

Ga naar de CTL homepage