Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Van de Bunt en Gordijn nieuwe Unesco-leerstoelhouders

24 april 2023
Vrije Universiteit Amsterdam lanceert twee nieuwe Unesco-leerstoelen. Sylvia van de Bunt is benoemd tot leerstoelhouder Cross-Cultural Sustainability en Jaap Gordijn is benoemd tot leerstoelhouder Decentralized Information Society Engineering. “We zijn erg blij om met een maatschappelijke betrokken organisatie als Unesco samen te werken. Als organisaties delen we dezelfde waarden en ambities in het creëren van impact en het werken aan een meer duurzame en gelijkwaardige samenleving”, aldus rector magnificus Jeroen Geurts. 

De Unesco-leerstoel Decentralized Information Society Engineering (DISE) van Gordijn, Faculteit Bètawetenschappen, Software en Duurzaamheid, conceptualiseert, ontwikkelt, implementeert en evalueert onderzoek en onderwijs over gedecentraliseerde ecosystemen en ondersteunende technologieën die het begrip van complexe datasystemen en beleidsvormingsprocessen die de Sustainable Development Goals op nationaal en internationaal niveau kunnen vergroten. 

De Unesco-leerstoel 'Cross-Cultural Sustainability' (CCS) van Van de Bunt, School of Business and Economics, verbindt cultureel erfgoed, maatschappelijk engagement door dienend leiderschap, gemeenschapsvorming en mentorschap. Een dialoog tussen de academische wereld en de samenleving zal de diversiteit van talent en de valorisatie van interdisciplinaire kennis vergroten. Cross-cultureel en duurzaam leiderschap gaat over belangrijke maatschappelijke kwesties zoals sociale rechtvaardigheid en vredesopbouw.

Van de Bunt en Gordijn zijn benoemd voor de periode 2023-2027.

Unesco-leerstoelen
Het Unesco-leerstoelenprogramma is een wetenschapsprogramma van Unesco, opgezet in 1992. Het heeft als doel internationale samenwerking tussen onderzoekers te bevorderen door de samenwerking van Unesco-leerstoelen (Unesco Chairs) en netwerken van universiteiten (Unitwin). De Chairs zijn onderdeel van een wereldwijd kennisnetwerk en stimuleren onderzoek en educatie over voor Unesco relevante onderwerpen.